Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή Ενότητα: H «αυτοκριτική» του Δραγασάκη

«Άκρως αποκαλυπτική για τις μετεκλογικές προθέσεις της ηγετικής ομάδας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα τη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στον Real Fm 97.8, στον Νίκο Χατζηνικολάου.».

  • Real.gr
Λαϊκή Ενότητα: H «αυτοκριτική» του Δραγασάκη
«Άκρως αποκαλυπτική για τις μετεκλογικές προθέσεις της ηγετικής ομάδας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα τη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στον Real Fm 97.8, στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αφού υποστήριξε ότι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία νέες εκλογές, ο αντιπρόεδρος της παραιτηθείσας κυβέρνησης δήλωσε ότι η επόμενη κυβέρνηση "πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία… Αν εμφανιστούν στην Ελλάδα και άλλα κόμματα τα οποία να συμμερίζονται αυτή την κατεύθυνση- δεν μιλάω για ταυτότητα απόψεων- σίγουρα θα έβλεπα κυβερνήσεις συνεργασίας"», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει:

«Καθιστώντας απολύτως σαφή τη μετάλλαξη του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ σε νεομνημονιακό κόμμα, ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μια εντυπωσιακή «αυτοκριτική», που ασφαλώς θα χαροποιήσει την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. "Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλαιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη". Αποκορύφωμα όλων, εξέφρασε την ανησυχία του μην τυχόν και τεθεί υπό αμφισβήτηση το αδίκως «δαιμονοποιημένο» μνημόνιο που συνομολόγησε η παραιτηθείσα κυβέρνηση. "Εκείνο που με ανησυχεί είναι να μην προκύψει μία κατάσταση κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε (με τους «εταίρους») αυτόν τον καιρό"».

«Είναι πραγματικά θλιβερό ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα να μιλάει σε μια γλώσσα που προσομοιάζει με εκείνη των δανειστών. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Δραγασάκης υποβάλλει, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός μιας αυριανής οικουμενικής κυβέρνησης, αξίωμα για το οποίο τον είχε προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης», υπογραμμίζει η Λαϊκή Ενότητα και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι η ηγεσία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Καλούμε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους να ενισχύσουν αποφασιστικά τη Λαϊκή Ενότητα, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές ή αμφιβολίες τους, αν δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η ταπείνωση και να μείνει ορφανή η ελπίδα για ανατροπή των μνημονίων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v