Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλεξανδρούπολη: Κατάσχεσαν 1,7 τόνους όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση

Συνελήφθησαν οι δύο 60χρονοι άνδρες, που θα τα διοχέτευαν στην αγορά.

  • Real.gr
Αλεξανδρούπολη: Κατάσχεσαν 1,7 τόνους όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση
Ένας τόνος και επτακόσια τριάντα κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την Κυριακή από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο 60χρονοι, που σκόπευαν να τα διοχετεύσουν στην αγορά.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας Αρίστεινου, τους δύο άνδρες να φορτώνουν σε όχημα, σάκους οι οποίοι βρισκόταν στην ακτή και σε μικρό βάθος στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, οι δύο 60χρονοι οδηγήθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης όπου κατόπιν περαιτέρω ερευνών διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν - διακινούσαν με σκοπό την πώληση - εμπορία, 90 σάκους με όστρακα του είδους αχιβάδας, συνολικού βάρους ενός τόνου και επτακοσίων κιλών, με διαστάσεις από 3,2 cm έως 4,0cm μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 cm και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, καθώς και η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα στο οποίο μεταφορτώθηκε η ποσότητα των οστράκων, δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και η ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v