Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζιτζικώστας: Ιστορική ανάγκη η βαθιά ανανέωση

Μιλώντας στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα, ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ αναφέρθηκε στα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

  • Real.gr
Τζιτζικώστας: Ιστορική ανάγκη η βαθιά ανανέωση
Μιλώντας στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα, ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι θέλει μία ΝΔ μεγάλη και ισχυρή, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Παράλληλα, άφησε αιχμές για την εκλογική πτώση της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο κόσμος που βρίσκεται κοντά, ιδεολογικά, στη ΝΔ, σήμερα απέχει, καθώς νιώθει απογοήτευση, πικρία και θυμό.

«Αντί όμως να κουνάμε το δάχτυλο σε αυτό τον κόσμο, πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να δούμε τι έφταιξε. Τι προχώρησε καλά και τι όχι τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο τότε θα κάνουμε μια ουσιαστική νέα αρχή. Που δεν μηδενίζει. Που συνθέτει. Που διατηρεί τις αρχές μας» υπογράμμισε.

«Η βαθιά ανανέωση της παράταξής είναι ιστορική ανάγκη. Αλλιώς, θα μας ξεπεράσει η ίδια η ζωή» συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ζούμε τις τελευταίες ψευδαισθήσεις της Μεταπολίτευσης και του σοκ της κρίσης. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει την πόρτα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, γέννημα-θρέμμα της νοοτροπίας που έφερε τη χώρα σε αυτή τη θέση. Απέδειξε άλλωστε ο κ. Τσίπρας το πόσο συνεπής συνεχιστής του παλιού είναι. Δίπλα του βρήκαν στέγη όσοι ήθελαν να συνεχίσουν να είναι “βολεμένοι”. Στο πρόσωπό του ανανεώθηκε η τέχνη των ψεύτικων υποσχέσεων».

Όσο για το αν έχει «πλάτες» στην απόφασή του να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Το ομολογώ: Ναι, έχω πλάτες. Τις πλάτες των Νεοδημοκρατών, τις πλάτες της βάσης και των απλών μελών και μόνο. Και δεν τις έχω πίσω μου, τις έχω δίπλα μου. Και μαζί θα αλλάξουμε την παράταξη και τελικά και όλη τη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v