Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράκ: Περίπου 900 νεκροί από τρομοκρατικές ενέργειες τον Νοέμβριο

Σχεδόν 900 άνθρωποι - εκ των οποίων 489 άμαχοι - σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο σε τρομοκρατικές ενέργειες και στρατιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ιράκ: Περίπου 900 νεκροί από τρομοκρατικές ενέργειες τον Νοέμβριο
Σχεδόν 900 άνθρωποι - εκ των οποίων 489 άμαχοι - σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο σε τρομοκρατικές ενέργειες και στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αποστολή Αρωγής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ (UNAMI).

«Συνολικά 888 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 1.237 τραυματίστηκαν σε τρομοκρατικές ενέργειες, σε βίαιες και ένοπλες συγκρούσεις τον Νοέμβριο του 2015», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αποστολής.

Όπως διευκρινίζεται, 489 από τις ανθρώπινες απώλειες ήταν άμαχοι, ενώ 399 ήταν μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και πολιτοφυλακών, όπως και των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις απώλειες στις επιχειρήσεις στην επαρχία Άνμπαρ.

«Ο ιρακινός λαός συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη ενός άγριου κύκλου βίας, που έχει επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής σε αυτή την χώρα», ανέφερε στην ανακοίνωση ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ Γιαν Κούμπις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v