Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Προεκλογικό σποτ του Τεντ Κρουζ καταγγέλλει τις προσφυγικές ροές

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, και ο Ρεπουμπλικάνος Τεντ Κρουζ καταγγέλλει την "εισβολή" προσφύγων και μεταναστών σε προεκλογικό του σποτ.

ΗΠΑ: Προεκλογικό σποτ του Τεντ Κρουζ καταγγέλλει τις προσφυγικές ροές
Στον δρόμο που χάραξε ο αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο Ρεπουμπλικάνος Τεντ Κρουζ επιλέγει το «χαρτί» του φόβου σε ένα νέο τηλεοπτικό σποτ με τον τίτλο «Εισβολή», όπου καταγγέλλει την παράτυπη μετανάστευση.

Το σποτ διάρκειας ενός λεπτού, υπό τους ήχους δραματικής μουσικής και «ντυμένο» με πλάνα που παραπέμπουν σε ταινίες του Χόλιγουντ, αναμένεται να προβληθεί την Τετάρτη στο Νιου Χαμσάιρ (βορειοανατολικές ΗΠΑ), οι πολίτες του οποίου θα προσέλθουν στις κάλπες στις προκριματικές εκλογές της 9ης Φεβρουαρίου.

Στο προεκλογικό αυτό σποτ εμφανίζονται άνδρες ντυμένοι με κοστούμια και γυναίκες με ταγιέρ, που κρατούν φακέλους και φορητούς υπολογιστές στα χέρια τους, ενώ τρέχουν εναγωνίως στην έρημο και διασχίζουν έναν ποταμό, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Όταν ο παραδοσιακός Τύπος καλύπτει το θέμα της μετανάστευσης, δεν μιλάει συχνά για ένα οικονομικής φύσης θέμα. Όμως εγώ μπορώ να σας το πω, πρόκειται για ένα πολύ προσωπικό οικονομικό ζήτημα» εξηγεί ο 45χρονος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Η πολιτική θα ήταν πολύ διαφορετική εάν οι δικηγόροι και οι τραπεζικοί διέσχιζαν το Ρίο Γκράντε... ναι, ακόμα και άνθρωποι με πτυχία δημοσιογραφίας έφθαναν και προκαλούσαν τη μείωση των μισθών των δημοσιογράφων... Σε αυτήν την περίπτωση θα είχατε (να μεταδώσετε) ιστορίες σχετικά με την οικονομική συμφορά που έχει ενσκήψει στην χώρα μας» συνεχίζει ο ίδιος και υποσχέθηκε να «τριπλασιάσει» τα μέτρα επιτήρησης και φύλαξης των συνόρων και να οικοδομήσει έναν τοίχο «που θα είναι λειτουργικός», εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η παράνομη μετανάστευση βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προκριματικών εκλογών του κόμματός του. Ο Τεντ Κρουζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο (35 και 18% αντίστοιχα σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μέτρηση).

Ο Κρουζ προηγείται στην Αϊόβα, την πρώτη Πολιτεία οι πολίτες της οποίας θα ψηφίσουν την 1η Φεβρουαρίου (31% έναντι 21% του Ντόναλντ Τραμπ).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v