Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επ’ αόριστον αποκλεισμοί και «μπλόκο» στο Σύνταγμα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες – Κλείνουν δρόμους, τελωνεία, λιμάνια, αεροδρόμια – «Απόβαση» στην Αθήνα με τα τρακτέρ και διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Επ’ αόριστον αποκλεισμοί και «μπλόκο» στο Σύνταγμα
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες, με αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων, διαμαρτυρία με τα τρακτέρ μπροστά στη Βουλή και αποχή από τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου που συγκαλείται την Τρίτη.

Στη σύσκεψη που έγινε χθες (7/2) στη Νίκαια, οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα έλαβαν ομόφωνα την απόφαση να συνεχίσουν το επ' αόριστον «μπλόκο» του οδικού δικτύου της χώρας, τελωνείων, λιμανιών και αεροδρομίων, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για την κατάληψη σιδηροδρομικών γραμμών.






Οι αγρότες από 68 μπλόκα όλης της χώρας, αποφάσισαν, εξάλλου, να μεταβούν με τα τρακτέρ τους -πιθανότατα την Παρασκευή- στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, για τουλάχιστον δύο ημέρες, με αίτημα να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Μάλιστα, απηύθυναν κάλεσμα και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες και τους κατοίκους της πρωτεύουσας, να σταθούν στο πλευρό τους.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αμύνταιο, όταν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα επιτέθηκαν φραστικά σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το πνευματικό κέντρο της περιοχής. Σε ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου σημείωσε ότι «οι εισβολές σε γραφεία κομμάτων, οι βανδαλισμοί και η βίαιη διακοπή εκδηλώσεων δεν εξυπηρετούν ούτε τα αιτήματα των αγροτών, ούτε καμιάς άλλης κοινωνικής κατηγορίας».



Τα μπλόκα

Η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών έκλεισε εκ νέου την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα και θα παραμείνει αποκλεισμένη για ένα 24ωρο, ενώ δεν σταμάτησε η διέλευση οχημάτων σε δύο σημεία της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, στο 210ο χλμ στην Ανθήλη και στο 200ό χλμ στον κόμβο του Μπράλου.

Μόνο δύο ώρες (12:00-14:00) μένει ανοικτή η ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου αποφάσισαν νέο πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου.


Οι συνάδελφοι τους στην Πελοποννήσου «μπλόκαραν» την παλαιά εθνική οδό στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα έκλεισαν και την γέφυρα του Ευρώτα.

Στην Κρήτη, παραμένει το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Καρτερού, όπως είχε αποφασισθεί, προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, όπως της Α' ΔΟΥ.

Κλειστό παραμένει για έβδομη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει πλέον τα 30 χλμ. Χθες, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, άνοιξε στις 12 το μεσημέρι, οπότε έληξε ο 24ωρος αποκλεισμός, αλλά έκλεισε και πάλι στις 15:00.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v