Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαμπιούς: Η αμφίσημη πολιτική των ΗΠΑ συμβάλλει στη συριακή κρίση

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αμφισβήτησε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Φαμπιούς: Η αμφίσημη πολιτική των ΗΠΑ συμβάλλει στη συριακή κρίση
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αμφισβήτησε σήμερα τη δέσμευση των ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, λέγοντας ότι η "αμφίσημη" πολιτική τους συμβάλλει στο πρόβλημα.

"Υπάρχουν αμφισημίες, ακόμη και μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στον συνασπισμό ... Δεν θα επαναλάβω αυτό που έχω ήδη πει για τον κύριο πιλότο του συνασπισμού, αλλά και για άλλους επίσης", δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους. "Όμως δεν αισθανόμαστε ότι υπάρχει εδώ και πολύ ισχυρή δέσμευση".

Ο 69χρονος Φαμπιούς, ο οποίος ανακοίνωσε  την αποχώρησή του από τη γαλλική κυβέρνηση, κάτι που αναμενόταν, είπε ότι δεν περιμένει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα αλλάξει τη στάση του τους ερχόμενους μήνες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Δεν πιστεύω ότι το τέλος της θητείας του κ. Ομπάμα θα τον ωθήσει να δράσει τόσο όσο ο υπουργός του δηλώνει δημοσίως", δήλωσε αναφερόμενος στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

"Έχουμε λόγια, αλλά οι πράξεις είναι άλλο θέμα", πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

"Προφανώς οι Ρώσοι και οι Ιρανοί το αισθάνονται αυτό και έχουν καταλάβει (...) Και ο κ. Μπασάρ αλ-'Ασαντ ανέκτησε δυνάμεις", δήλωσε ακόμη ο Γάλλος υπουργός Εξωτεικών, για τον οποίο μια πολιτική λύση στη Συρία περνάει από την αποχώρηση του σύρου προέδρου, υπεύθυνου για "260.000 θανάτους στη χώρα του".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v