Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλος με τη διάταξη που εξαιρεί τις συντάξεις των βουλευτών από το ασφαλιστικό

Τι απάντησε ο υπουργός Εργασίας. Πως σχολίασαν οι Βασίλης Λεβέντης και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σάλος με τη διάταξη που εξαιρεί τις συντάξεις των βουλευτών από το ασφαλιστικό
Σάλος έχει προκληθεί σχετικά με το ζήτημα των εξαιρέσεων των συντάξεων των βουλευτών και δημάρχων από το νέο ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν εκλεγεί πριν το 2012 εξαιρούνται από το νέο ασφαλιστικό.

Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε: «Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο».


Ο Κατρούγκαλος για την εξαίρεση στις συντάξεις... από Enikos_gr

Και συνέχισε λέγοντας πως «μία από τις βασικές μου δεσμεύσεις ήταν ότι από εδώ και πέρα όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση, από τον Πρόεδρο του Αρείου, του βουλευτές μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι. Επομένως δεν έγινε σαφές αυτό που λέει στο νομοσχέδιο. Δηλαδή ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις, όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν δοθεί εισφορές, από εδώ και πέρα πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012».

ΠΗΓΗ: enikos

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v