Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αναταραχή στη «γαλάζια» νεολαία ενόψει «επανίδρυσης»

Με μια σκληρή επίθεση προς τους «αυλικούς της λεωφόρου Συγγρού», όπως τους αποκαλούν χαρακτηριστικά, και προς τις διαδικασίες επανεκκίνησης της ΟΝΝΕΔ, που έλαβαν χώρα μόλις χθες, ένας ευρύς πυρήνας οννεδιτών, συγκεντρώνει υπογραφές πάνω σε ένα κείμενο που έχει ως τίτλο «τελικά η ''Νέα'' ΟΝΝΕΔ μυρίζει ναφθαλίνη».

  • Real.gr
Νέα αναταραχή στη «γαλάζια» νεολαία ενόψει «επανίδρυσης»
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Με μια σκληρή επίθεση προς τους «αυλικούς της λεωφόρου Συγγρού», όπως τους αποκαλούν χαρακτηριστικά, και προς τις διαδικασίες επανεκκίνησης της ΟΝΝΕΔ, που έλαβαν χώρα μόλις χθες, ένας ευρύς πυρήνας οννεδιτών, συγκεντρώνει υπογραφές πάνω σε ένα κείμενο που έχει ως τίτλο «τελικά η ''Νέα'' ΟΝΝΕΔ μυρίζει ναφθαλίνη».

«Οι ''αυλικοί'' της Συγγρού για ακόμη μια φορά φαίνεται πώς έβαλαν στόχο τη χειραγώγηση της νεολαίας. Δυστυχώς αυτοί που ευαγγελίζονται τη νέα αρχή μιας σύγχρονης, δημοκρατικής Νεολαίας, είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν τις πιο αναχρονιστικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους που δεν έχουν καμία σχέση με ευρωπαϊκή Νεολαία», υπογραμμίζουν οι συντάκτες του κειμένου συμπληρώνοντας δεικτικά πως «κάποιοι θεώρησαν σωστό να καταπατήσουν και να βάλλουν στο περιθώριο κάθε τι που είχε σχέση με το καταστατικό, προχωρώντας στο διορισμό ανθρώπων, που αποτελούν τους ''δορυφόρους'' στη θέση των συντονιστών για την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ».

«Απορίας άξιο είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάδειξη αυτής της συντονιστικής επιτροπής, ποιο σημείο του καταστατικού αναφέρει ότι Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να παρακάμψει τον κανονισμό της ΟΝΝΕΔ και να προχωρήσει με ανακοινώσεις τύπου ¨αποφασίζουμε και διατάζουμε¨ το μέλλον αυτής της ιστορικής οργάνωσης», αναρωτιούνται και παράλληλα σημειώνουν πως « μάλλον ο κύκλος του κ. Μητσοτάκη δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα σχετικά με την ΟΝΝΕΔ, το πιο πιθανό να τη βλέπουν απλά ως ένα από τα παραμάγαζα που θέλουν να έχουν στα χέρια τους για να παίζουν».


Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

«Σήμερα ξεκινάμε την επανίδρυση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική Νεολαία», κάπως έτσι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη των εργασιών για την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από τον όρο της επανίδρυσης;

Η ΟΝΝΕΔ είναι πλέον παρελθόν και το νέο που ευαγγελίζονται κάποιοι μάλλον είναι βγαλμένο από συρτάρι ναφθαλίνης. Οι ''αυλικοί'' της Συγγρού για ακόμη μια φορά φαίνεται πώς έβαλαν στόχο τη χειραγώγηση της νεολαίας. Δυστυχώς αυτοί που ευαγγελίζονται τη νέα αρχή μιας σύγχρονης, δημοκρατικής Νεολαίας, είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν τις πιο αναχρονιστικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους που δεν έχουν καμία σχέση με ευρωπαϊκή Νεολαία.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει, ότι αυτή η κίνηση θα συσπειρώσει όλους εκείνους τους νέους που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν γι αυτούς χωρίς αυτούς, μάλλον δεν τον έχουν ενημερώσει ότι προχώρησε στη διάλυση της ΟΝΝΕΔ χωρίς τη συγκατάθεση των ΟΝΝΕΔιτών και χωρίς να ζητήσει ποτέ τη γνώμη της ζώσας οργάνωσης για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Παρ’ όλα αυτά οι έμπιστοί του θεώρησαν σωστό να καταπατήσουν και να βάλλουν στο περιθώριο κάθε τι που είχε σχέση με το καταστατικό, προχωρώντας στο διορισμό ανθρώπων, που αποτελούν τους ¨δορυφόρους¨ στη θέση των συντονιστών για την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να θέσουν ευκολότερα τους δικούς τους όρους και τα δικά τους θέλω στην επόμενη μέρα της ΟΝΝΕΔ. Απορίας άξιο είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάδειξη αυτής της συντονιστικής επιτροπής, ποιο σημείο του καταστατικού αναφέρει ότι Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να παρακάμψει τον κανονισμό της ΟΝΝΕΔ και να προχωρήσει με ανακοινώσεις τύπου ¨αποφασίζουμε και διατάζουμε¨ το μέλλον αυτής της ιστορικής οργάνωσης;

Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε μια προσπάθεια ανασύνταξης της γαλάζιας νεολαίας αλλά δυστυχώς όχι έχοντας ως στόχο την ανανέωσή της. Θέλοντας να αποφύγουν τους βαρόνους, όρισαν άτομα που ξεπερνούν το ηλικιακό όριο της ΟΝΝΕΔ σε μια επιτροπή που θα σχεδιάσει την οργάνωση για άτομα που ηλικιακά ανήκουν κάτω των 32 ετών (μάλλον γι αυτό δεν θα μπορούν να λάβουν και κάποιο αξίωμα στη νέα ΟΝΝΕΔ που σχεδιάζουν) . Μάλλον ο κύκλος του κ. Μητσοτάκη δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα σχετικά με την ΟΝΝΕΔ, το πιο πιθανό να τη βλέπουν απλά ως ένα από τα παραμάγαζα που θέλουν να έχουν στα χέρια τους για να παίζουν. Να ενημερώσουμε λοιπόν ότι οι ΟΝΝΕΔίτες δεν χρειάζονται «μπαμπάδες» που θα τους υποδείξουν τι πρέπει να κάνουν, μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους για το μέλλον της οργάνωσής τους, δεν χρειάζονται όσους βρήκαν απλά μια αφορμή για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στα γραφεία της Συγγρού, μπορούν να δυναμώσουν την οργάνωση και να αυξήσουν τη φωνή τους απέναντι στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία της παρούσας κυβέρνησης στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v