Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη παραδοχή Σταμάτη ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ ήταν στυγνή μορφή λογοκρισίας

Η αποστροφή του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη για το «μαύρο» στην ΕΡΤ αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης δεν ήταν τίποτε....

  • Real.gr
ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη παραδοχή Σταμάτη ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ ήταν στυγνή μορφή λογοκρισίας
Η αποστροφή του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη για το «μαύρο» στην ΕΡΤ αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη αντιπαράθεση που σημειώθηκε στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, «ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμάτης αποκάλυψε, θρασύτατα και προκλητικά, την αλήθεια για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να ρίξει "μαύρο" στην ΕΡΤ. Ξέχασαν κιόλας τις δικαιολογίες περί δημοσιονομικών λόγων και αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που είχαν επικαλεστεί το 2013».

«Όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης, απευθυνόμενος στην κ. Α. Καββαδία, "καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ"» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών, αυτό είναι το όραμά τους για την ελευθερία των ΜΜΕ;».

Καταλήγοντας επισημαίνει πως αναμένει την επίσημη θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. «Εκτός αν το "μαύρο" του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από την σιωπή του κ. Μητσοτάκη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v