Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή στάση από Ιαπωνία, Κίνα και Ν. Κορέα με αφορμή τις προκλήσεις της Β. Κορέας

Απαίτηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά και την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο.

Κοινή στάση από Ιαπωνία, Κίνα και Ν. Κορέα με αφορμή τις προκλήσεις της Β. Κορέας
Η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα συμφωνούν στην υιοθέτηση κοινής στάσης προκειμένου να παροτρύνουν τη Βόρεια Κορέα, ώστε να μην υιοθετεί προκλητική συμπεριφορά, αλλά και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο.

Ο πύραυλος αυτός, είχε τροχιά βολής με κατεύθυνση την Ιαπωνία, ενώ η δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

«Έχουμε επιβεβαιώσει ότι θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τη Βόρεια Κορέα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση από προκλητικές ενέργειες, αλλά και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα.

Της δήλωσης προηγήθηκε τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, των τριών χωρών.

Ένα υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας προχώρησε σήμερα σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, με πορεία τροχιάς προς την Ιαπωνία. Ο πύραυλος αυτός, πραγματοποίησε πτήση 500 χλμ., προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, ενώ η εξέλιξη αυτή, θεωρείται ότι είναι δηλωτική της τεχνολογικής αναβάθμισης που έχει επιτευχθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης του βαλλιστικού πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.

Η τελευταία εκτόξευση πυραύλου από υποβρύχιο που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Η Ουάσιγκτον και η Σεούλ παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι, κρατώντας το λύκο από τα αυτιά με την ελπίδα ότι θα επιτύχουν την αποτροπή επιθετικών ενεργειών από τη Βόρεια Κορέα», σημειώνει στην αγγλόφωνη έκδοσή του, το αναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v