Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Επιβεβαιώνεται η δράση ειδικών δυνάμεων κατά στόχων του ISIS

Ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης εντοπίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Έφοδοι της αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο τη σύλληψη μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Τουρκία: Επιβεβαιώνεται η δράση ειδικών δυνάμεων κατά στόχων του ISIS

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαιώνει τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τζαραμπλούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.

Άρματα μάχης του τουρκικού στρατού πήραν θέσεις μάχης και πραγματοποίησαν βολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος, χωρίς ωστόσο να διασχίσουν τη συνοριακή γραμμή, μεταδίδει το CNN Turk. 

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην αναφερόμενη πόλη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση δεν έχει ακόμη αρχίσει, καθώς γίνεται προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί μία ασφαλής δίοδος για τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης εντοπίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Στο στόχαστρο της πολεμικής επιχείρησης βρέθηκαν 63 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Συρίας, που εβλήθησαν με πυρά πυροβολικού 224 φορές, αναφέρουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan, εφόδους στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιούν οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας, με στόχο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Dogan, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για πολλούς υπόπτους πριν την έναρξη της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, η οποία περιελάμβανε έφοδο σε διεύθυνση στην ασιατική πλευρά της πόλης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v