Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουμουτσάκος: Ο,τι και να πει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ ουδείς θα τον πιστέψει

«Επίθεση» στον πρωθυπουργό για την επικείμενη άνοδό του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

  • Real.gr
Κουμουτσάκος: Ο,τι και να πει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ ουδείς θα τον πιστέψει
«Επίθεση» στον πρωθυπουργό για την επικείμενη άνοδό του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Πριν ξεκινήσει την επιστροφή του στον τόπο του εγκλήματος, στον τόπο των κάλπικων υποσχέσεων, τον καλούμε να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει:

Τι έγινε το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014, αλλά και το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα του 2015;

Τι έχει να πει στους συνταξιούχους που τους κόβει τις συντάξεις;

Τι απαντά στους πιο αδύναμους για το ΕΚΑΣ;

Τι λέει στους πολίτες που υπoσχόταν ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ;

Τι απαντά στα παιδιά που βλέπουν την Παιδεία να υποβαθμίζεται;

Τι έχει να πει στους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τους ναούς να βεβηλώνονται από τους "γνωστούς άγνωστους";», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας έχει βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας και για αυτό, ό,τι και να πει, ουδείς θα το πιστέψει, γιατί ό,τι και να πει, δεν θα το κάνει.

Ως παράδειγμα έφερε την παλαιότερη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των συντάξεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Έγραφε τότε, ότι αν μείνουν όρθιοι -εννοούσε η κυβέρνηση της ΝΔ-, θα φέρουν τις συντάξεις στα 360 ευρώ, θα εξαϋλώσουν τις επικουρικές και τα εφάπαξ. Θα απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις. Χθες, συνέχισε, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για συντάξεις των 380 ευρώ.

Η ΝΔ είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπει σε υποσχεσιολογία.

Για το δυστύχημα στην Αίγινα

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στο δυστύχημα της Αίγινας: Η ερώτηση της ΝΔ στην Βουλή έγινε για να μην υπάρξει κανένα σκοτεινό σημείο στο δυστύχημα της Αίγινας. Ωστόσο υπάρχουν τρεις σκοτεινές ώρες απραξίας. Μας προβληματίζει και η σπουδή των δηλώσεων του κ. Δρίτσα, που μπήκε στην ουσία πριν ξεκαθαρίσει καλά-καλά τι είχε συμβεί.

Για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι το ερώτημα είναι, γιατί ακυρώθηκε ο ρόλος του ΕΣΡ, γιατί παραβιάστηκε το Σύνταγμα και φθάσαμε σε μία παρωδία διαγωνισμού. Η κυβέρνηση επιδιώκει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς, για να έχει το μονοπώλιο στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Ο Κυριάκος Μητστοτάκης θα ακυρώσει τον νόμο Παππά, είπε ακόμη ο κ. Κουμουτσάκος.

Για το κέντρο προσφύγων στις Σέρρες

Για το θέμα που έχει ανακύψει με το κέντρο προσφύγων των Σερρών είπε ότι έχουμε μία ακόμη περίπτωση κατάρρευσης του μύθου του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι οι διακηρύξεις για τους μετανάστες έχουν εκτραπεί σε υπόνοιες για προσωπικό και οικογενειακό πλουτισμό. Θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, με αίτημα κατάθεσης εγγράφων στους αρμόδιους υπουργούς.

Για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Η ΝΔ είχε τοποθετηθεί για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Είχαμε πει ότι ήταν ένα απαραίτητο βήμα να συνεργαστεί η Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Είχαμε όμως πει επιπλέον ότι ήταν μία συμφωνία ασταθούς βάσης, που όμως λειτούργησε.

Θα ήταν αρνητική εξέλιξη και οπισθοδρόμηση αν η συμφωνία κατέρρεε, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να μην καταρρεύσει. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και ο πρόεδρος του κόμματος στη συνάντησή του την Παρασκευή με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο και να έχει εναλλακτικό σχέδιο.

Για "Αυγή" και Ολυμπιονίκες

Ερωτηθείς για την «επίθεση της Αυγής στους Έλληνες Ολυμπιονίκες» είπε, «τι άλλο σχόλιο μπορεί να γίνει από το ότι η "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" σε ένα κρεσέντο ιδεοληπτικής εμμονής δεν μπόρεσε να διακρίνει και να αξιολογήσει την προσφορά των Ολυμπιονικών και ότι ο αθλητισμός είναι πέρα και πάνω από την πολιτική».

Για τις γερμανικές οφειλές

Για το θέμα των γερμανικών οφειλών ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «οι διεκδικήσεις της Ελλάδας είναι ενεργές και ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί».

Επίσης, σημείωσε ότι η ΝΔ έχει δείξει ότι βασική αρχή της είναι να μείνουμε μακριά από παιχνίδια εντυπωσιασμού. Είναι διακριτή η υπόθεση αυτή, από την οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα.

Όποιος τα συνδέει, ευτελίζει το θέμα και κάνει ένα μεγάλο λάθος. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται το θέμα με κριτήρια επικοινωνιακά και εντυπωσιασμού.

«Ούτε ένας νεοδημοκράτης δεν πιστεύει ότι υπάρχει εσωτερικό ζήτημα στη ΝΔ», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, απαντώντας σε ερώτηση για την αντιπαράθεση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Γιάννη Μιχελάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v