Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μακριά» ακόμα μια συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Ενδεχόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί μόνο μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, λέει η κυβέρνηση της Λευκωσίας.

  • Real.gr
«Μακριά» ακόμα μια συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί
Καμιά συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του γγ του ΟΗΕ και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί δεν πρόκειται να γίνει κατά την περίοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε σήμερα σε γραπτή απάντησή του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Η ανακοίνωση αποτελεί απάντηση σε κόμματα της αντιπολίτευσης που διατυπώνουν διάφορες απόψεις για μια τέτοια συνάντηση και για την, κατά την άποψή τους, σημασία της.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ενδεχόμενη συνάντηση των τριών θα εξεταστεί μετά το πέρας της παρούσης φάσης των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ακιντζί και εάν και εφόσον κριθεί ότι θα πρέπει να γίνει.

Τότε, ανέφερε, θα γίνει σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Σε όσους τώρα επικρίνουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι τάχα με μια ενδεχόμενη συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη θα αναβάθμιζε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού γίνονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επισήμανε επίσης ότι από την εισβολή και μετά όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονταν, είχαν παρόμοιου είδους συναντήσεις, χωρίς ποτέ να θεωρηθεί ότι αναβαθμίζεται είτε το ψευδοκράτος είτε ο εκάστοτε Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Στην ανακοίνωση παρατίθεται κατάλογος 26 συναντήσεων που είχαν οι κατά καιρούς Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον εκάστοτε Τουρκοκύπριο ηγέτη, παρουσία του γγ του ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v