Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούμπας: Κάλπικες οι κόντρες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

«ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, τη σύμβαση του Ελληνικού.

Κουτσούμπας: Κάλπικες οι κόντρες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
«ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,  τη σύμβαση του Ελληνικού, επισημαίνοντας πως είναι απολύτως συνυφασμένη με τις επιλογές της διετούς διακυβέρνησης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και τα νομοσχέδια, αρχής γενομένης από το τρίτο μνημόνιο.

Όπως είπε  ο Δημήτρης Κουτσούμπας- κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια - στόχος είναι να μεγαλώνουν τα κέρδη του κεφαλαίου και των ομίλων που κατασπαράζουν τη σάρκα της Ελλάδας, σε αγαστή συνεργασία με τους ευρωενωσιακούς εταίρους και τα άλλα «ευαγή ιδρύματα του καπιταλισμού».



Ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορέιο, ανέφερε ότι ο επενδυτικός όμιλος Λάτση, που έχει αναλάβει το έργο, έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη προπαγανδιστική εκστρατεία προκειμένου να πείσουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής του Ελληνικού και γενικότερα της Αττικής να αποδεχτούν και να αγκαλιάσουν το έργο, έχοντας σε αυτό «μια σκανδαλώδη στήριξη από κυβερνητικά στελέχη αλλά και όλο το φάσμα των αστικών πολιτικών δυνάμεων, που δεν κρύβουν την ταύτισή τους με την ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος».

«Γι αυτό άλλωστε είναι και κάλπικη η αντιπαράθεση μεταξύ τους. Εστιάζεται μόνο στα θέματα διαφθοράς και αποτελεσματικότητας της διαχείρισης», αιτιολόγησε, επικαλούμενος ως πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των τηλεοπτικών αδειών όπου «η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως δήθεν κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου την αμφίβολη αντικατάσταση ορισμένων καναλαρχών από άλλους, που τους έχουν και τους θεωρούν οι ίδιοι, άλλους υπόδικους, άλλους νέους κρατικούς εργολάβους βοσκοτοπίων κλπ» όταν η ενημέρωση εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου και εκεί θα μείνει.

Ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε για ένα νέο αντιλαϊκό «πακέτο», που έρχεται κι αυτό κατεπειγόντως για να σφάξει λαϊκά δικαιώματα, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αφού αυτή περιλαμβάνει υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση εκπτώσεων σε εισφορές υγείας για τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και άλλα διάφορα.

Ο ηγέτης του Περισσού σημείωσε, πως αυτά έρχονται για να ετοιμαστούν παράλληλα τα νέα αντιλαικά πιο σκληρά προαπαιτούμενα για την περιβόητη δεύτερη αξιολόγηση και αφορά σε εργασιακά ζητήματα, νέο συνδικαλιστικό νόμο, καταστολής εργατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων κλπ.

«Όλη η βρώμικη δουλειά του συστήματος σε πλήρη εξέλιξη και υλοποίηση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» υπογράμμισε, θέτοντας το ερώτημα προς την κυβερνητική πτέρυγα:

«Πώς να μην είναι ευχαριστημένα μαζί σας τα γεράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ που σας στηρίζουν σήμερα με νύχια και με δόντια για να τους κάνετε τη δουλειά και μετά να σας πετάξουν και εσάς σαν στημένες λεμονόκουπες;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v