Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δωρεάν μεταφορά με ΚΤΕΛ των ευπαθών οικονομικά φοιτητών στην Κρήτη

Σύμβαση για την δωρεάν μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών με τα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ στο νησί συνυπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Δωρεάν μεταφορά με ΚΤΕΛ των ευπαθών οικονομικά φοιτητών στην Κρήτη
Σύμβαση για την δωρεάν μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών με τα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ στο νησί συνυπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους εκπροσώπους των ΑΕΙ και ΤΕΙ του νησιού, και τις διοικήσεις-εκπροσώπων των ΚΤΕΛ.

Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική δράση που υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο του «υπερτοπικών» δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης, που σχεδίασε και ολοκλήρωσε την δράση για την δωρεάν μετακίνηση απόρων φοιτητών που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν φοιτητές που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης και πληρούν τα κριτήρια του ΤΕΒΑ, που θέτει η Κ.Υ.Α. Δ23/οικ. 19462/1277 (ΦΕΚ 1066/5-6-2016) με τη χορήγηση Κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Η παραπάνω Δράση αφορά 248 άπορους φοιτητές που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης που θα λάβουν Κάρτα Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών που είναι απεριορίστων διαδρομών.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι 97 , εκ των οποίων οι 73 είναι φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι 24 του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι 32, εκ των οποίων οι 31 είναι φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης και 1 φοιτητής του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι 109, εκ των οποίων οι 100 είναι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και 9 φοιτητές του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι 10, εκ των οποίων το σύνολο είναι φοιτητές ς του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Το 50% του κόστους των Καρτών Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Η χορήγηση Κάρτας Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών που είναι απεριορίστων διαδρομών, σκοπό έχει να συνδράμει τα άτομα της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας (άπορους φοιτητές που φοιτούν σε ΑΕΙ της Περιφέρειας Κρήτης ) για να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος του κόστους του πληγέντος οικογενειακού προϋπολογισμού τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v