Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής: Διαδήλωση μετά μουσικής υπέρ της δωρεάν παιδείας

Με κεντρικό σύνθημα, «δεν θέλω να πληρώσω τα μουσικά βιβλία, θα έπρεπε να είναι στη δωρεάν παιδεία», οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής διαδήλωσαν…

Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής: Διαδήλωση μετά μουσικής υπέρ της δωρεάν παιδείας
Με κεντρικό σύνθημα, «δεν θέλω να πληρώσω τα μουσικά βιβλία, θα έπρεπε να είναι στη δωρεάν παιδεία», οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής διαδήλωσαν… μετά μουσικής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχοντας μαζί τους τα μουσικά τους όργανα και καταθέτοντας ψηφίσματα με τα αιτήματά τους, στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και το δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη.

Οι μαθητές ζητούν πλήρη κάλυψη των ωρών διδασκαλίας μουσικών μαθημάτων και διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών γενικής και μουσικής παιδείας -ιδιαίτερα για ατομικά μαθήματα- και η διδασκαλία τους να γίνεται όπως ακριβώς ορίζεται και από τον ιδρυτικό νόμο.

Επίσης, ζητούν την εφαρμογή του νόμου πιστοποίησης μουσικών γνώσεων βάσει του ιδρυτικού νόμου των μουσικών σχολείων, δωρεάν παροχή βιβλίων μουσικής παιδείας και ξενόγλωσσων μαθημάτων, την επαναφορά των μουσικών αγώνων με σκοπό την επιβράβευσή των επιτυχόντων με επιπλέον οριοθέτηση (πχ 10%) για τις μουσικές σχολές, δωρεάν συντήρηση και δωρεάν παροχή αναλώσιμων μουσικών οργάνων και τη συνέχιση της δωρεάν σίτισης και μεταφοράς των μαθητών των μουσικών σχολείων, καθώς και τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων τους.

Οι μαθητές αρχικά κατευθύνθηκαν στην περιφέρεια ΑΜ-Θ με τον κ. Μέτιο να δεσμεύεται ότι θα υπάρξουν κινήσεις για τη βελτίωση των θεμάτων που αφορούν άμεσα την περιφέρεια, όπως η μεταφορά μαθητών και στήριξη των υπολοίπων αιτημάτων με παρέμβαση προς το υπουργείο Παιδείας.
Ο δήμαρχος Κομοτηνής από τημν πλευρά του δεσμεύτηκε να στηρίξει το σχολείο και να παρέμβει όπου χρειάζεται για θέματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v