Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κιλιτσντάρογλου: Θα πάρουμε πίσω τα 18 νησιά μας από την Ελλάδα;

Στον χορό των προκλήσεων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, που έχει ανοίξει ο Ταγίπ Ερντογάν, μπήκε και ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Κιλιτσντάρογλου: Θα πάρουμε πίσω τα 18 νησιά μας από την Ελλάδα;
Στον χορό των προκλήσεων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, που έχει ανοίξει ο Ταγίπ Ερντογάν, μπήκε και ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση ότι ξεπουλά την Κύπρο, ρωτώντας την Τουρκία αν θα πάρει πίσω 18 νησιά από την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive, ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε:

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η ‘ΤΔΒΚ’ έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε. Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα».

Ο Τούρκος αρχηγός του CHP είπε μάλιστα ότι 18 νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Άγκυρα. Ειδικότερα δήλωσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, τα εδάφη μας μειώθηκαν. Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ: Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;».

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v