Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Χαλέπι τις τελευταίες 4 μέρες

Η Μόσχα ευελπιστεί η κρίση στο Χαλέπι να έχει εκτονωθεί ως το τέλος του χρόνου (RIA).

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Χαλέπι τις τελευταίες 4 μέρες
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα η κρίση στο Χαλέπι της Συρίας να έχει εκτονωθεί ως το τέλος του χρόνου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι--θέατρο των σφοδρότερων συγκρούσεων--τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

"Φυσικά και το ελπίζουμε", απάντησε ο υπουργός ερωτηθείς αν η κατάσταση στο Χαλέπι μπορεί να επιλυθεί μέχρι το τέλος του 2016.

"Θα πρέπει να εκδιώξουμε δια της βίας αυτούς τους τρομοκράτες με τον ίδιο τρόπο που θα πρέπει να συμβεί στη Μοσούλη και την Ράκα. Είναι μία γενικότερη ανάγκη".

Ανώτερος αξιωματούχος της στρατιωτικής συμμαχίας που πρόσκειται στην κυβέρνηση της Δαμασκού δήλωσε χθες Τρίτη ότι η Συρία και οι σύμμαχοί της σχεδιάζουν να απομακρύνουν τους αντάρτες από το Χαλέπι πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τις τελευταίες ημέρες οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στην κατεστραμένη αυτή πόλη.

Η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με το επιτελείο του Τραμπ σχετικά με τη Συρία, δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v