Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα δοθούν γρηγορότερα συντάξεις-εφάπαξ, εκτιμά το υπ. Εργασίας

Με επιταχυνόμενους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες απονομής νέων συντάξεων και εφάπαξ, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των αιτήσεων σε εκκρεμότητα.

Θα δοθούν γρηγορότερα συντάξεις-εφάπαξ, εκτιμά το υπ. Εργασίας
Με επιταχυνόμενους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες απονομής νέων συντάξεων και εφάπαξ, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των αιτήσεων σε εκκρεμότητα. Οι συντάξεις που εκδίδονται κάθε μήνα είναι πλέον πολύ περισσότερες από τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Στη διετία 2015-2016 ο αριθμός των αιτήσεων σε εκκρεμότητα μειώθηκε κατά 65.000, αν και υπεβλήθησαν περίπου 58.000 νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Αυτό σημαίνει ότι πήραν τη σύνταξη τους περίπου 123.000 άτομα που βρίσκονταν πολύ καιρό σε αναμονή.

Το ίδιο έγινε το τελευταίο εξάμηνο με την απονομή εφάπαξ: Εκδόθηκαν 14.374, ενώ την προηγούμενη τριετία δεν είχε γίνει καμία απονομή για αιτήσεις που είχαν κατατεθεί από 31-8-2013 έως 31-6-2016.

Παράλληλα, τον Δεκέμβριο το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) χρηματοδοτήθηκε με 85 εκατ. ευρώ και εξόφλησε 23.850 μερίσματα.
Στο υπουργείο Εργασίας -Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμούν ότι εντός του τρέχοντος έτους θα επιλυθεί οριστικά το διαχρονικό πρόβλημα των καθυστερήσεων έκδοσης συντάξεων και απονομής των εφάπαξ σε συνταξιούχους.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v