Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμπιστεύεται και ακούει την κόρη του Ιβάνκα

Όσοι βρίσκονται κοντά στην κόρη του Τραμπ Ιβάνκα την περιγράφουν ως έξυπνη, ανεξάρτητη κι αποφασιστική, ενώ η ίδια προορίζεται να είναι μία από τις πιο δυναμικές προεδρικές κόρες στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, σχολιάζει το CNN.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμπιστεύεται και ακούει την κόρη του Ιβάνκα
Όσοι βρίσκονται κοντά στην κόρη του Τραμπ Ιβάνκα την περιγράφουν ως έξυπνη, ανεξάρτητη κι αποφασιστική, ενώ η ίδια προορίζεται να είναι μία από τις πιο δυναμικές προεδρικές κόρες στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, σχολιάζει το CNN.

Είναι πραγματικά λίγοι οι άνθρωποι στο στενό περιβάλλον του εκλεγμένου προέδρου που, όπως η Ιβάνκα, τους εμπιστεύεται και τους ακούει. “Έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα να του μιλάει κι ο ίδιος την εμπιστεύεται,” δήλωσε ο αδερφός της, Ντον Τζούνιορ στη διάρκεια συνέντευξης με την Γκλόρια Μπόργκερ του CNN.

Ο Ντον Τζούνιορ μαζί με τον Έρικ Τραμπ, είναι μεταξύ όσων που μίλησαν στην Μπόργκερ, στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος του CNN. Στο αφιέρωμα αυτό μίλησαν επίσης η έμπιστη σύμβουλος του Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ, ο οικογενειακός φίλος των Τραμπ, Τομ Μπάρακ, που είναι και πρόεδρος στην επιτροπή της προεδρικής ορκωμοσίας, αλλά και η φίλη της Ιβάνκα Μάγκι Κόρντις.

Η Κόνγουεϊ που ήταν υπεύθυνη για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, περιέγραψε τη σχέση πατέρα-κόρης ως αδιάρρηκτη, ενώ χαρακτήρισε τη γνώμη της Ιβάνκα για ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας “αποφασιστική”. Από το να παροτρύνει τον Τραμπ να είναι περισσότερο “προεδρικός” στη διάρκεια των επεισοδίων οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης που χαρακτήρισαν την προεκλογική εκστρατεία, μέχρι τη βοήθεια που του προσέφερε στην επιλογή του αντιπροέδρου του.

“Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν σε μία μοναδική θέση προκειμένου να εκφράζει την άποψή της στην επιλογή του υποψηφίου αντιπροέδρου, καθώς γνώριζε ακριβώς τι ζητούσε ο Τραμπ,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Κόνγουεϊ. Στην προεδρική θητεία του Τραμπ, η Ιβάνκα θα δραστηριοποιηθεί για την υλοποίηση προεκλογικών εξαγγελιών που σχετίζονται με την ομοσπονδιακή νομοθεσία για τη φροντίδα παιδιών, αλλά και τις πολιτικές οικονομικής αποζημίωσης των υποψηφίων μητέρων κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Σύμφωνα με την Κόνγουεϊ, η Ιβάνκα έχει ήδη αρχίσει τις προσπάθειες για το σχηματισμό συμμαχιών με γυναίκες στο Κογκρέσο, προκειμένου να υλοποιήσει την ατζέντα των θεμάτων της, ενώ για τις κινήσεις αυτές, έχει ενημερωθεί ο Τραμπ.

Ο Τομ Μπάρακ που είναι φίλος του Τραμπ κατά την τελευταία δεκαετία δήλωσε ότι η Ιβάνκα έχει πάντα μια “γνώμη βαρύτητας” τόσο στις επιχειρήσεις του πατέρα της, όσο και τις πολιτικές επιλογές του, κυρίως μέσω της πραγματικής σχέσης που έχει με τον πατέρα της, υποστήριξε ο ίδιος.

Από την άλλη μεριά, ο σύζυγος της Ιβάνκα Τζάρεντ Κάσνερ θα είναι ένας από τους τρεις παντοδύναμους βοηθούς που θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ, στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, σε αντίθεση με την Ιβάνκα, ο επίσημος ρόλος της οποίας στο Λευκό Οίκο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ο Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι ο Κάσνερ θα έχει ρόλο υψηλόβαθμου συμβούλου στο Λευκό Οίκο, μαζί με τον προσωπάρχη Ράινς Πρίμπους, αλλά και τον υπεύθυνο καθορισμού στρατηγικής Στιβ Μπάνον, σύμφωνα με το CNN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v