Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε στο Spiegel: Οι ΗΠΑ οφείλουν να τηρήσουν τις διεθνείς συμβάσεις

Δεν πιστεύω ότι ένας μεγάλος εμπορικός πόλεμος θα ξεσπάσει αύριο, αλλά φυσικά θα επιμένουμε στην τήρηση των συμφωνιών, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο περιοδικό Der Spiegel.

Σόιμπλε στο Spiegel: Οι ΗΠΑ οφείλουν να τηρήσουν τις διεθνείς συμβάσεις
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν περιμένει εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τις επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά προειδοποίησε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στην υποχρέωση τήρησης των διεθνών συμφωνιών από τις ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Δεν πιστεύω ότι ένας μεγάλος εμπορικός πόλεμος θα ξεσπάσει αύριο, αλλά φυσικά θα επιμένουμε στην τήρηση των συμφωνιών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο περιοδικό Der Spiegel.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Τραμπ επέκρινε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για το ότι δεν παράγουν αρκετά αυτοκίνητα στο αμερικανικό έδαφος και προειδοποίησε ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v