Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστασιάδης : Η Κύπρος στοχεύει σε περαιτέρω κινεζικές επενδύσεις

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με τη βοήθεια της Κίνας, η οποία υποστηρίζει λύσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στην Κύπρο που παραμένει διαιρεμένη εδώ και δεκαετίες.

Αναστασιάδης : Η Κύπρος στοχεύει σε περαιτέρω κινεζικές επενδύσεις
Η Κύπρος στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων από την Κίνα προωθώντας τη γεωστρατηγική της θέση στη ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο της ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua).

«Πιστεύω ότι η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, που βρίσκεται στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού, και το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, προσφέρει πολλά υποσχόμενες προοπτικές στις μεγάλες κινεζικές εταιρίες για να επενδύσουν», δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα.

«Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις μέσω επαφών, κινήτρων και πολιτικών, όσων περισσότερων μπορούμε να προσφέρουμε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες κινεζικές επενδύσεις στην Κύπρο.

Παράλληλα, ευχήθηκε επιτυχία στο επικείμενο φόρουμ για τη διεθνή συνεργασία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Πεκίνο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία ζώνη, ένας δρόμος».

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με τη βοήθεια της Κίνας, η οποία υποστηρίζει λύσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στην Κύπρο που παραμένει διαιρεμένη εδώ και δεκαετίες.

«Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου για την στάση αρχών της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που δημιούργησε στενότερες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v