Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζήμερος στον realfm: Η συνταγή των δανειστών δεν μας βγάζει από την κρίση

Ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» κατέθεσε τη δική του πρόταση για το φορολογικό σύστημα. Τι είπε για ΕΝΦΙΑ και Δημόσιο.

  • Real.gr
Τζήμερος στον realfm: Η συνταγή των δανειστών δεν μας βγάζει από την κρίση
Τη δική του πρόταση για το φορολογικό σύστημα και την κατάργηση της φοροδιαφυγής κατέθεσε ο Θάνος Τζήμερος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» αναφέρθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν θα κλείσει η αξιολόγηση ή θα έχουμε νέο σκηνικό 2015 είπε:

«Ενδεχομένως να κλείσει με τον τρόπο με τον οποίο κλείνουν, μέχρι τώρα, οι αξιολογήσεις. Δηλαδή, για να μην δημιουργηθεί ένα μείζον θέμα στην Ευρώπη εν όψει και των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουν σημαντικά ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να πουν οι θεσμοί “δεν βαριέσαι, πες ότι έκλεισε, δώσε τους μερικά χρήματα να πληρώσουν τα ομόλογα του Ιουλίου που είναι μπόλικα και άσε να το δούμε αργότερα στο τέλος του χρόνου που θα έχουν εκλεγεί κυβερνήσεις”, που δεν ξέρουμε ακόμα πόσο φιλικές θα είναι προς την Ελλάδα».

Στο ερώτημα αν η συνταγή που μας προτείνουν οι δανειστές να συμφωνήσουμε, δηλαδή μείωση αφορολόγητου και μείωση συντάξεων, μας βγάζει από την κρίση ο κ. Τζήμερος απάντησε: «Δεν μας βγάζει από την κρίση, διότι εμείς δεν προτείναμε τη δική μας συνταγή την οποία σας τη λέω και είναι πολύ απλή: 12% φόρος, γραμμικός, σε νομικά και φυσικά πρόσωπα.

«12% φόρος, γραμμικός χωρίς κλίμακα με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Δηλαδή, αυτό καταργεί την έννοια του αφορολόγητου διότι ό,τι ξοδεύω, οτιδήποτε, όχι μόνο αυτά που λέει η Εφορία τα αναγνωρίζω δεν τα αναγνωρίζω ή επινοώ τεκμαρτά εισοδήματα. Κατάργηση των τεκμαρτών σε κάθε επίπεδο και να έχω τη δυνατότητα οτιδήποτε ξοδεύω να το καταθέτω και να αφαιρείται από το εισόδημά μου. Αυτό θα καταργούσε την φοροδιαφυγή αύριο. Θα είχα κίνητρο να ζητώ από τους πάντες αποδείξεις».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm 97,8 για το Δημόσιο και τον ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» κ. Θάνος Τζήμερος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v