Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτσης: Εξαιρετικά σημαντική η προσπάθεια για την ανασύσταση της συλλογικής μνήμης

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «αυτή η προσπάθεια για την ανασύσταση της συλλογικής μνήμης, για να δούμε κατάματα την ιστορία μας, είναι εξαιρετικά σημαντική μέσα σε δύσκολους καιρούς και αναφέρεται στο σήμερα και στο αύριο».

Βούτσης: Εξαιρετικά σημαντική η προσπάθεια για την ανασύσταση της συλλογικής μνήμης
«Σήμερα κατατέθηκε ο σεβασμός, η τιμή, η αναθύμηση σε αγώνες και στην αυτοθυσία αυτού του ανθρώπου, του Νίκου Μπελογιάννη, σε πάρα πολύ δύσκολους καιρούς».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Ήλιδας, στην Αμαλιάδα.

Όπως πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, «αυτή η προσπάθεια για την ανασύσταση της συλλογικής μνήμης, για να δούμε κατάματα την ιστορία μας, είναι εξαιρετικά σημαντική μέσα σε δύσκολους καιρούς και αναφέρεται στο σήμερα και στο αύριο».

Επίσης, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «όλες οι πτυχές, όλα τα πρόσωπα του δράματος διαφόρων περιόδων της ελληνικής Ιστορίας, πρέπει να φωτιστούν και να έρθουν στην επιφάνεια με τον ίδιο τρόπο και ιδιαίτερα όσοι με τους αγώνες τους έδωσαν μία ηρωική διάσταση αυτοθυσίας, θα πρέπει να είναι πάντοτε μπροστά σε έναν λαό, ο οποίος εμπνέεται από αυτήν την υπόθεση».

Σχετικά με τον ρόλο της Βουλής, υπογράμμισε: «Η ελληνική Βουλή, με ένα πνεύμα εξωστρέφειας και πραγματικής επαφής με την ιστορία και όχι ως μαυσωλείο εκλιπόντων, ασχολείται συστηματικά με πολλά από αυτά τα ζητήματα, τα οποία μέχρι τώρα ήταν στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού της πολιτικής, αλλά και της ιστορικής γνώσης και της ιστορικής μνήμης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v