Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνομιλία Τραμπ με αστροναύτες στο διάστημα: Θέλω να πάτε στον Άρη το αργότερο στη δεύτερη θητεία μου

Η συνομιλία έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η Πέγκι Γουίτσον έκανε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα για αστροναύτη από τις ΗΠΑ (VIDEO).

  • Real.gr
Συνομιλία Τραμπ με αστροναύτες στο διάστημα: Θέλω να πάτε στον Άρη το αργότερο στη δεύτερη θητεία μου
Συνομιλία με δύο αστροναύτες, οι οποίοι βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι ο Πρόεδρός σας, με ακούτε;», είπε αρχικά στους αστροναύτες ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η συνομιλία έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η Πέγκι Γουίτσον έκανε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα για αστροναύτη από τις ΗΠΑ.

Δίπλα της ήταν ο Τζακ Φίσερ και ο Ντόναλντ Τραμπ τους ζήτησε να φροντίσουν να φτάσουν οι ΗΠΑ στον Άρη το ταχύτερο δυνατόν.

Όταν ρώτησε «Ποιος είναι έτοιμος να πάει στον Άρη;», η Πέγκι Γουίτσον του απάντησε ότι εκτιμάται πως αυτό θα είναι δυνατό περίπου το 2030.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αστειεύτηκε ότι η NASA πρέπει να επιταχύνει τον προγραμματισμό, προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή της στον «κόκκινο» πλανήτη «στη χειρότερη περίπτωση κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας μου».

Γελώντας, η Γουίτσον τον διαβεβαίωσε «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Έχοντας δίπλα του στο Οβάλ γραφείο την κόρη του, Ιβάνκα και την αστροναύτη Κέιτ Ρόμπινς, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε και για τη ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Για παράδειγμα, ο Φίσερ του εξήγησε ότι ανακυκλώνουν τα ούρα τους και τα μετατρέπουν σε πόσιμο νερό, κάτι που «δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται», όπως συμπλήρωσε.

«Αυτό είναι καλό. Χαίρομαι που το ακούω. Καλύτερα εσείς, παρά εγώ», σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v