Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τόσκας: Αφελείς και επικίνδυνες οι λύσεις που προτείνει η ΝΔ

«Καλή η προπαγάνδα των διαφόρων κομμάτων, αλλά να υπάρχουν και οι ευαισθησίες απέναντι στα προβλήματα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τόσκας: Αφελείς και επικίνδυνες οι λύσεις που προτείνει η ΝΔ
«Καλή η προπαγάνδα των διαφόρων κομμάτων, αλλά να υπάρχουν και οι ευαισθησίες απέναντι στα προβλήματα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ρ/σ του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Υπογράμμισε δε, ότι τα σημερινά περίπλοκα προβλήματα, όπως η διαχείριση του μεταναστευτικού, η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα λόγω της κρίσης και άλλες απειλές, δεν διευθετούνται με «απλές, τάχα μου, λύσεις» και «με αντιμετώπιση εφ’ όπλου λόγχη» όπως προτείνουν πολλές φορές, όπως είπε, η ΝΔ και κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Έχουμε υποχρέωση όλοι να συμβάλλουμε για την επίλυση των προβλημάτων» συνέχισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να βρούμε όσο το δυνατόν καλύτερες λύσεις, για να υπάρχει ένα όσο το δυνατόν πιο ήπιο περιβάλλον και μέσα σε αυτό το περιβάλλον να βρεθούν οι λύσεις για τα υπόλοιπα ζητήματα».

Ο κ. Τόσκας σημείωσε, ότι σήμερα αντιμετωπίζουμε μια «πιο περίπλοκη κατάσταση από κάθε άλλη περίοδο» με προβλήματα, όπως η διαχείριση των προσφυγικών ροών, ζητημάτων που συνδέονται με το μεταναστευτικό, προβλήματα παραβατικότητας που προέκυψαν κατά τη διάρκεια -και ορισμένα και εξαιτίας- της επτάχρονης κρίσης, εγκληματικότητα, κα.

«Οι λύσεις που προτείνει η αντιπολίτευση, πολλές φορές, της αντιμετώπισης εφ’ όπλου λόγχη, είτε των προβλημάτων των Εξαρχείων, είτε των υπολοίπων προβλημάτων, είναι όπως είπα και αφελείς και επικίνδυνες» τόνισε ο κ. Τόσκας.

Υπογράμμισε, ότι ενίοτε ακόμη και σε προβλήματα που αναδεικνύει η ίδια η κυβέρνηση και προσπαθεί να λύσει «έρχεται η ΝΔ και λέει: δεν το λύσατε».

«Καλή η προπαγάνδα των διαφόρων κομμάτων, αλλά να υπάρχουν και οι ευαισθησίες απέναντι στα προβλήματα και έχουμε υποχρέωση όλοι να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων».

Σε ερώτηση για εγκλήματα που διαπράττουν αποφυλακισθέντες και για τη δημόσια κριτική που έχουν δεχθεί νόμοι, όχι μόνο της σημερινής, αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων, ο κ. Τόσκας, απάντησε:

«Το σωφρονιστικό σύστημα, πιστεύω ότι πρέπει να είναι τέτοιο που να δίνει τη δυνατότητα αναμόρφωσης του κάθε ανθρώπου, κι όχι εξόντωσης του καθενός που υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα ή κάποιο έγκλημα. Από κει και πέρα βέβαια, πρέπει να υπάρχει και η πρόληψη, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια αδικήματα. Από εκεί και πέρα παίζουμε όλοι με αυτές τις ισορροπίες. Δεν λύνονται όλα, με απλές τάχα μου λύσεις, απλουστευτικές θα έλεγα, σαν κι αυτές που προτείνει η ΝΔ, η οποία λέει : «τι πρόβλημα υπάρχει; Μεταναστευτικό; Ωραία, τους διώχνουμε απέναντι. Τι πρόβλημα υπάρχει; Να μην αποφυλακίζονται. Ωραία δεν αποφυλακίζουμε κανένα». Αυτές είναι απλουστευτικές, αφελείς και επικίνδυνες προτάσεις και σκέψεις».

Σε ερώτηση, για την πιθανότητα, μέσω των προσφυγικών ροών, να έρχονται στη χώρα μας και εξτρεμιστικά στοιχεία και για το ενδεχόμενο εκδήλωσης κρουσμάτων ισλαμικής τρομοκρατίας και στη χώρα μας, ο κ. Τόσκας απάντησε, ότι λαμβάνονται μέτρα, όπου εκτιμάται ότι χρειάζεται, ότι υπάρχει συνεργασία με ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, ότι ως χώρα «έχουμε κατορθώσει να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον, που συνδυάζει και το ήπιο κλίμα και την αυστηρότητα εκεί που πρέπει» κι ότι αυτό δεν έχει επιτευχθεί χωρίς «σοβαρή προσπάθεια».

«Θέλει σοβαρή προσπάθεια και υπάρχει τέτοια σοβαρή προσπάθεια, θέλει καλή οργάνωση, καλό σχεδιασμό, έχουμε καλά συστήματα πληροφοριών και στα νησιά και εδώ, έχουμε καλή αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων. Γιατί αυτές οι μετωπικές αντιπαραθέσεις και το διώξιμο από τη μια μέρα στην άλλη όλων, κάτι τέτοια προτείνει πολλές φορές η ΝΔ, σκεφτείτε κι ας σκεφτούμε όλοι, τι επιπτώσεις μπορεί να είχε, γενικότερες» είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε:

«Είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές. Τα προβλήματα που συνυπάρχουν με το μεταναστευτικό είναι τεράστια και θέλουν αντιμετώπιση και σχεδιασμό, γιατί δεν είναι ζητήματα που λύνονται μέσα σε μια μέρα, ούτε το μεταναστευτικό θα λυθεί μέσα στο χρόνο που διανύουμε, δυστυχώς είναι προβλήματα διαρκείας. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη χώρα τη δική μας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε όλα τα μέτρα και τα παίρνουμε, όπου χρειάζονται για να αποτρέψουμε άσχημα περιστατικά…».

Τέλος, ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε ότι από την πρώτη Μαΐου θα είναι σε επιφυλακή στη Θεσσαλονίκη, ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, το οποίο θα κάνει αποστολές αεροδιακομιδών και πλέον θα ενεργεί σε καθημερινή βάση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο κ. Τόσκας υπενθύμισε, ότι πέρυσι που εφαρμόστηκε, πιλοτικά, μόνο για τα τριήμερα του Σαββατοκύριακου, η χρήση του ελικοπτέρου ήταν σωτήρια για ανθρώπινες ζωές.

«Πέρυσι, διατέθηκε το ελικόπτερο της πυροσβεστικής και το ελικόπτερο της αστυνομίας για επιτήρηση της οδικής κίνησης στη Χαλκιδική, αλλά και για αεροδιακομιδές. Σώθηκαν πέντε άνθρωποι σε σοβαρότατα ατυχήματα, που ίσως θα είχαν χαθεί. Και αυτοί οι άνθρωποι σώθηκαν» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v