Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα διεκδικεί την έδρα Ευρωπαϊκού Οργανισμού

Τι είπε ο Αλ. Τσίπρας για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία – Πρόσκληση στον Ολαντ για διακοπές στην Ελλάδα, το καλοκαίρι.

  • Real.gr
Η Ελλάδα διεκδικεί την έδρα Ευρωπαϊκού Οργανισμού
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η Ελλάδα έχει καταθέσει επίσημο αίτημα για τη διεκδίκηση της μεταστέγασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο σε κάποια ελληνική πόλη.

Αυτό αποκάλυψε κυβερνητική πηγή, η οποία μίλησε στον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Η πόλη στην οποία θα στεγαστεί ο Οργανισμός, είναι κατά πάσα πιθανότητα η Αθήνα, καθώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ο Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Μετά από παρέμβαση του Έλληνα Sherpa, κ. Παυλόπουλου, περιελήφθη στο κείμενο συμπερασμάτων για τις διαπραγματευτικές οδηγίες του Brexit, παράγραφος η οποία προβλέπει πως η όποια ρύθμιση για την Β. Ιρλανδία δεν θα αποτελεί νομικό προηγούμενο για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στην Ε.Ε, γεγονός που ικανοποίησε την ελληνική κυβέρνηση

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου εξέφρασε την ανησυχία του για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία και δη για το υψηλό ποσοστό που μπορεί να λάβει η Μαρί Λεπέν στον δεύτερο γύρο, αναφέροντας ότι αυτό δείχνει τη δυσαρέσκεια των ευρωπαίων πολιτών.

Μάλιστα σημείωσε ότι με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων του Μακρόν, ούτε αυτοί είναι ευχαριστημένοι από την Ε.Ε.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη συνομιλία με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. Μάλιστα, κάλεσε τον απερχόμενο Γάλλο πρόεδρο για διακοπές στην Ελλάδα, το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v