Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύνοδος ΕΛΚ: Οι πολίτες της ΕΕ που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δικαιούνται εγγυήσεις

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

  • Real.gr
Σύνοδος ΕΛΚ: Οι πολίτες της ΕΕ που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δικαιούνται εγγυήσεις
Bρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μεταξύ των οποίον βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής, Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Μετά τη Σύνοδο, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Daul δήλωσες ότι "καθώς οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν ήδη ξεκινήσει, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι 27 της ΕΕ να παραμείνουν ενωμένοι.

"Η ΕΕ", είπε "διατηρεί ένα ενιαίο μέτωπο από το δημοψήφισμα και θα παραμείνουμε ενωμένοι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων".

Το ΕΛΚ δεσμεύεται μάλιστα να συντονίζει στενά τους ηγέτες του ΕΛΚ σε όλη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της ΕΕ27 αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Ομάδα ΕΛΚ.

"Οι πολίτες μας θα είναι πάντα πρώτοι και όλες οι προσπάθειές μας θα κατευθύνονται στην εξάλειψη κάθε αβεβαιότητας για τον λαό κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας", τόνισε ο J.Daul.

To EΛΚ συμφώνησε ότι οι πολίτες της ΕΕ που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δικαιούνται εγγυήσεις που θα προστατεύουν τα δικαιώματά τους και τα οφέλη τους, τόσο σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας όσο και μετά την Brexit.

Η διαδικασία για τους πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να γίνουν κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει επίσης να γίνει απλή και προσιτή. "Δεν θα επιτρέψουμε να εξαφανιστούν τα δικαιώματά τους και το μέλλον τους από τη μία μέρα στην άλλη", σημειώνουν τα μέλη του ΕΛΚ .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v