Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρήγας: Οι ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες είναι στρατηγική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ

Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το πραγματικό δίπολο επί του οποίου θα κληθούν να πάρουν θέση οι πολίτες  είναι τα βασικά σημεία της ομιλίας του Παναγιώτη Ρήγα στην πανελλαδική συνάντηση του Τμήματος Τ.Α. του κυβερνώντος κόμματος.

Ρήγας: Οι ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες είναι στρατηγική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ
Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το πραγματικό δίπολο επί του οποίου θα κληθούν να πάρουν θέση οι πολίτες αλλά και οι «ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες», και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, είναι τα τρία βασικά σημεία της ομιλίας του Παναγιώτη Ρήγα στην πανελλαδική συνάντηση του Τμήματος Τ.Α. του κυβερνώντος κόμματος.

Αναλυτικά, όπως τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,  το αναπτυξιακό σχέδιο και η συνταγματική αναθεώρηση είναι οι δύο πυλώνες που αποτυπώνουν την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και την κοινωνική ανασυγκρότησή της, προβληματισμός που πρέπει να αποτυπώνεται και στη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση, επέμεινε ο ίδιος.

Όλα μαζί τα παραπάνω όμως, μπορούν να διαμορφώσουν το πραγματικό διακύβευμα, όπως ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Από τη μια, η προστασία του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων, η εμβάθυνση της Δημοκρατίας και το αντι-νεοφιλελεύθερο μπλοκ, και από την άλλη οι θιασώτες του νεοφιλελεύθερου μπλοκ με ό,τι συνεπάγονται οι πολιτικές του για την κοινωνία και τους θεσμούς, είναι το δίπολο, σημείωσε στο οποίο «όλοι πρέπει να πάρουν θέση».

Στρατηγική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, όπως ανέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, οι ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες, οι οποίες θα ενισχύσουν το πιο πάνω πολιτικό σχέδιο.

Οι συμμαχίες αυτές είναι η εναλλακτική λύση απέναντι σε πολλά θέματα, παρατήρησε ο Π. Ρήγας, θυμίζοντας στο σημείο αυτό της ομιλίας του, ότι κάποιες φορές η Τ.Α. ενσωμάτωσε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και απομακρύνθηκε από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v