Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρήγας: Οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών είχαν ως σύμμαχο τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση περιέγραψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματος στην αίθουσα της Περιφέρειας στην Κοζάνη.

Ρήγας: Οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών είχαν ως σύμμαχο τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη
Το περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση περιέγραψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματος στην αίθουσα της Περιφέρειας στην Κοζάνη.

«Καταφέραμε μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις να αναγνωριστεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο» και πρόσθεσε ότι «είναι υποχρέωση και ευθύνη των εταιρών να λάβουν μέτρα για τη διαχείρισή του», ανέφερε ο Πάνος Ρήγας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «σε πολύ δυσμενείς συνθήκες προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων, ενώ στόχος μας είναι να σταματήσει η επιτροπεία της χώρας».

Ακόμα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακό Μητσοτάκη, ότι από την πρώτη στιγμή της συγκρουσιακής διαπραγμάτευσης δεν δίστασε ακόμη και στην πιο κρίσιμη στιγμή «να πάει στο Βερολίνο, φορώντας την φανέλα του ΔΝΤ και να χαρακτηρίσει τη μάχη της κυβέρνησης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ως ιδεοληψία της Αριστεράς».

Επίσης, ανάφερε ότι οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών «είχαν πάντα ένα σταθερό σύμμαχο, τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει και «ως τυχοδιωκτική τη στάση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας».

Μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης με τα γεύματα στα σχολεία, σημείωσε ότι η δαπάνη για φέτος θα αγγίξει τα 190 εκατομμύρια ευρώ και επισήμανε ότι έτσι πρέπει να λειτουργεί το δημόσιο σχολείο και το γεύμα να μην αποτελεί προνόμιο ολίγων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας που πρέπει να βασίζεται στη μείωση της ανεργίας, στην αντιστροφή της πληθυσμιακής γήρανσης και της μείωσης του πληθυσμού, αφού οι νέοι λόγω οικονομικής κατάστασης αδυνατούν να κάνουν οικογένεια και στη δραστική μείωση της εκροής νέων επιστημόνων με υψηλή κατάρτιση προς τις χώρες της Ευρώπης.

Τέλος, μίλησε για έλλειμμα δημοκρατίας τόσο στην Ευρώπη όσο και την Ελλάδα, έκανε ειδική αναφορά σε θεσμούς της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας, όπου τα πρόσωπα που τους αποτελούν παρότι δεν είναι εκλεγμένα λαμβάνουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τις ζωές των πολιτών.

Μίλησε για το πλήθος των ανεξάρτητων αρχών στην Ελλάδα, αλλά και τις διοικήσεις τραπεζών όπου, όπως σημείωσε, τα μέλη τους ασκούσαν πολιτική αλλά δεν λογοδοτούσαν πουθενά και κατέληξε ότι «πρέπει να υπάρχουν πραγματικοί θεσμοί που θα ελέγχουν τη διαφάνεια, αλλά να μην ασκούν πολιτικές».

Την Τρίτη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων και το βράδυ θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία στα Γρεβενά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v