Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περισσότεροι από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απομακρυνθεί από το τουρκικό δικαστικό σώμα

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, στη δημόσια υπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Περισσότεροι από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απομακρυνθεί από το τουρκικό δικαστικό σώμα
Η Τουρκία έχει απομακρύνει από τις θέσεις τους περισσότερους από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς τους οποίους θεωρεί ύποπτους για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου χρόνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Μποζντάγ είπε πως το δικαστικό σώμα έχει εκκαθαριστεί από υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, στη δημόσια υπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή φέρονται ότι σχετίζονταν με το πραξικόπημα, προκαλώντας ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v