Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Η ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα πάει με σύμμαχο την κοινωνία

«Έχουμε την βαθιά πίστη και πεποίθηση, ότι η ελληνική κοινωνία θα δώσει αυτή την δύναμη στη Νέα Δημοκρατία έτσι ώστε να μπορέσει, να γυρίσει σελίδα στην χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

  • Real.gr
Κικίλιας: Η ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα πάει με σύμμαχο την κοινωνία
"Η ΝΔ θα πάει στις επόμενες εκλογές, όποτε ότι και αν γίνουν αυτές, με μεγάλο σύμμαχο την ελληνική κοινωνία. Έχουμε την βαθιά πίστη και πεποίθηση, ότι η ελληνική κοινωνία θα δώσει αυτή την δύναμη στη Νέα Δημοκρατία έτσι ώστε να μπορέσει, συμμαχώντας με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, να γυρίσει σελίδα στην χώρα και να μπορέσει η μέση ελληνική οικογένεια να ζήσει καλύτερες ημέρες".

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε απόψε στον Λόγγο του Αιγίου, όπου ήταν προσκεκλημένος ως ομιλητής, σε εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική τοπική επιτροπή της ΝΔ Αιγιαλείας. Μάλιστα διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα είναι εκκωφαντική η απόφαση των πολιτών σε σχέση με αυτούς οι οποίοι τους λένε την αλήθεια, έχουν πλάνο και σχέδιο για το μέλλον και σε σχέση με αυτούς που τους κορόιδεψαν".

Στην συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι "η καρδιά της πολιτικής μας βρίσκεται στο άλλο άκρο από αυτά που εφαρμόζουν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο" και πρόσθεσε: "Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία, γιατί είμαστε πεπεισμένοι πως αποστολή μας είναι να βελτιωθεί η ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας, για αυτό πρέπει να γίνει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική πολιτική στην χώρα, που να περιλαμβάνει την μείωση της φορολογίας, την μείωση των δαπανών, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να ξαναπαραχθεί πλούτος στην χώρα και να στηριχθούν οι αδύναμοι, τους οποίους δεν θα τους αφήσουμε πίσω".

Ακόμη, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι "πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ενάντια στην κακή μορφή κρατισμού που υπάρχει σήμερα, το οποίο μπορεί να φέρει την αύξηση του πλούτου της χώρας, δηλαδή την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, όπως για παράδειγμα με την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του τουρισμού και την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, για την αύξηση των εξαγωγών".

Στο σημείο αυτό επανέλαβε την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του φόρου στο κρασί, τονίζοντας ότι "υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που δεν κοστίζουν τίποτα και μπορούν να φέρουν πλούτο".

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "πρέπει να στηριχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους".

Η πολιτική της ΝΔ συνέχισε "είναι εφαρμόσιμη και ρεαλιστική" και όπως σημείωσε, "χρειάζονται έξι μεγάλες επενδύσεις, όπως έχουν υπολογίσει οι ειδικοί, για να γυρίσει η οικονομία σε πραγματικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και έτσι θα δοθεί και σε άλλους η δυνατότητα να επενδύσουν στην χώρα".

Ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο ότι "υποσχέθηκαν πολλά στον κόσμο και τελικά φόρτωσαν την χώρα με δύο αχρείαστα μνημόνια, την υποθήκευσαν για 100 χρόνια, έδωσαν τις τράπεζες στους ξένους για 40 χρόνια και έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2023, πράγμα που είναι ανέφικτο." Και όλα αυτά, όπως είπε, "τα έκαναν για να παραμείνουν στις καρέκλες τους".

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε ότι "ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο σύνολό της η παράταξη της ΝΔ μιλάνε οριζόντια στην ελληνική κοινωνία και θεωρούμε ότι έχουν ξεθωριάσει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων ότι κι αν ψήφισαν στο παρελθόν".

Όπως πρόσθεσε, "είναι πλέον βαθιά η πατριωτική αίσθηση ότι πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη στροφή, μία μεγάλη αλλαγή για αυτό και μιλάμε οριζόντια στην ελληνική κοινωνία και ζητάμε από τους πολίτες να αντιληφθούν ότι αυτός είναι πράγματι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από την κρίση, δηλαδή λέγοντας αλήθειες, όντας αξιόπιστοι, και μετρώντας τα λόγια μας προεκλογικά, έτσι ώστε να έχουμε μετεκλογικά τα αποτελέσματα που θέλουμε".

Ακόμη ανέφερε ότι "είναι πολύ σημαντικό για την ΝΔ να ξαναφτιαχθεί η ευθεία σχέση που υπήρχε και διερράγη μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών" και εξήγησε: "Για να γίνει αυτό πρέπει μετεκλογικά να εφαρμόζεις αυτά που έλεγες προεκλογικά, για αυτό ακριβώς υπάρχει συστολή, εγκράτεια, λίγες υποσχέσεις και μετρημένα πράγματα στην οικονομία".

Σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων των δήμων, ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "τους κορόιδεψε και έπαιξε με τα όνειρά τους και το μέλλον τους".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα των Εξαρχείων, είπε ότι "έχει καταλυθεί το κράτος, επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και οι κύριοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν".

Σχετικά με το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι "ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει, πως κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να φοβάται το παραμικρό" και πρόσθεσε: "Αξιολόγηση θα γίνει, θα επιβραβευτούν αυτοί που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, μια κινητικότητα θα υπάρχει για να καλυφθούν κενές θέσεις", τονίζοντας σε αυτό το σημείο, ότι " δεν θα πειραχτεί κανένας δημόσιος υπάλληλος".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v