Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίμα και βία στην Βιρτζίνια: I.X παρέσυρε διαδηλωτές -Ένας νεκρός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πολιτεία των ΗΠΑ. Οδομαχίες στο Σάρλοτσβιλ. Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες. Παρέμβαση Τραμπ.

Αίμα και βία στην Βιρτζίνια: I.X παρέσυρε διαδηλωτές -Ένας νεκρός
Χάος επικράτησε το Σάββατο στην πόλη Σάρλοτσβιλ, της Βιρτζίνια. Ι.Χ έπεσε πάνω σε πλήθος, που διαδήλωνε κατά συγκέντρωσης ακροδεξιών οργανώσεων, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και 19 να τραυματιστούν.

Οι εικόνες από τα ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο είναι συγκλονιστικές.

Το όχημα προσκρούει στο πίσω μέρος ενός άλλου αυτοκινήτου και στη συνέχεια ο οδηγός του σκορπά τον τρόμο και τον θάνατο.

«Περπατούσαμε στον δρόμο όταν ένα αυτοκίνητο, μαύρο ή γκρι, έπεσε πάνω μας. Παρέσυρε όλο τον κόσμο. Κατόπιν έκανε όπισθεν τραυματίζοντας και άλλους», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.



Και συμπλήρωσε: «Ένα κορίτσι που κείτεται στο έδαφος έχει ακρωτηριαστεί. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια, σκόπιμα έκανε όπισθεν».

Είχαν προηγηθεί άγριες συγκρούσεις μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να επιβάλλει την τάξη. Στα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συμπλοκές, εκτοξεύσεις αντικειμένων, χτυπήματα με γκλομπ συνέθεταν το σκηνικό, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v