Παπαδημούλης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ…

Παπαδημούλης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης

«Η διαμόρφωση νέων πολιτικών συσχετισμών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, με τις θετικές ειδήσεις να πυκνώνουν γύρω από το ελληνικό ζήτημα, δημιουργούν "χώρο" για ελληνική συμμετοχή στις διεργασίες που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν και να εκδημοκρατίσουν το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να τονώσουν τις πρωτοβουλίες που ήδη βρίσκονται σε επεξεργασία. Τόσο η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα και η ευρεία συνάντηση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιταλίας στη Κέρκυρα, όσο και oι δημόσιες τοποθετήσεις του επικεφαλής της Κομισιόν Γιούνκερ και του αρμόδιου για τις νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις επίτροπου Μοσκοβισί, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει σε άρθρο του στην ενημερωτική ιστοσελίδα Insider.gr, με τίτλο «Το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τονίζει, επίσης, την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, καθώς και της εφαρμογής ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου μοντέλου παραγωγικής ανάπτυξης με στόχο την αποτελεσματικότερη ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, ενώ επισημαίνει ότι είναι ώρα τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσέλθουν στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και ενώπιον αυτών των προκλήσεων, οφείλουν τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσέλθουν στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης- εκείνες τουλάχιστον οι δυνάμεις που θέλουν να δικαιώσουν τον αυτοχαρακτηρισμό τους ως "ευρωπαϊκές δυνάμεις". Οφείλουν να πάρουν θέση και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους απέναντι στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, να σταματήσουν να υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, να σαμποτάρουν την οικονομία και να σπέρνουν fake news καθημερινά.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των προοδευτικών προτάσεων και του βαθιά συντηρητικού και υπερσυγκεντρωτικού ηγεμονισμού της γερμανικής ηγεσίας είναι ξεκάθαρη. Καθείς εφ'ω ετάχθη», αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v