Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτέλεσαν στο γραφείο του τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Η δολοφονία έγινε στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154. Οι δράστες ήταν δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Eπικοινωνία Τσίπρα-Τόσκα για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Αποτροπιασμός Μητσοτάκη.

Εκτέλεσαν στο γραφείο του τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Ένοπλοι εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια λίγο μετά τις 19:00 και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος βρισκόταν στον χώρο.

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, που ήταν σε διπλανό γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας σε δύο άγνωστα άτομα, τα οποία ανέβηκαν στον όροφο που είναι το γραφείο του.

Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και όταν ο συνεργάτης του έτρεξε να δει τι είχε συμβεί, βρήκε τον δικηγόρο να έχει γύρει νεκρός πάνω στο γραφείο του, ενώ οι δράστες είχαν φύγει.

Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα. Στο τόπο έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δύο δράστες είχαν ξαναπάει στον χώρο και γνώριζαν ότι δεν είχε κάμερες ασφαλείας. Γι’ αυτό άλλωστε εμφανίστηκαν με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους.


Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε επρόκειτο για άξιο δικηγόρο, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλό φίλο.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή.


Μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, αφού εξέφρασε τη θλίψη των βουλευτών της ΝΔ, τόνισε πως η λαϊκή δημοκρατία με τέτοιες άνανδρες πράξεις φτωχαίνει.

Από την πλευρά της η Φ. Γεννηματά τόνισε πως «η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. 

Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. 

Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας».

"Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών" αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αποτροπιασμός Κοντονή

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας.  Ο κ. Κοντονής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκφράζουμε τα θερμά  μας συλλυπητήρια στην οικογένεια  και τους συναδέλφους του δικηγόρου  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας.

Την οδύνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απέχθεια για την στυγερή δολοφονία, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ξυδάκης ο οποίος ωστόσο ζήτησε "να μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα". "Είναι μια δολοφονία δεν έχουμε καμία ανακοίνωση επίσημη απ' τις αρχές, κανένα επίσημο ανακοινωθέν, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ο δολοφονηθείς ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα την ΝΔ, αλλά ως εκεί. Ας περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα", είπε ο κ. Ξυδάκης.

Πρόεδρος ΔΣΑ: Επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου » δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β.Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους , συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου , έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.

Παράλληλα σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός αναφέρει για το θάνατο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: «Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».

Αποχή Δικηγόρων της Αθήνας έως 20 Οκτωβρίου

Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ

Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων.

Ποιος ήταν ο Μ. Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v