Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς γιατρό κινδυνεύουν να μείνουν μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ

«Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν οι μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, μετά το κύμα παραιτήσεων των γιατρών», σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ...

Χωρίς γιατρό κινδυνεύουν να μείνουν μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ
«Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν οι μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, μετά το κύμα παραιτήσεων των γιατρών», σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, καθώς, όπως αναφέρεται, ο οργανισμός δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, «να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των εργοδοτικών εισφορών των 38 γιατρών που εργάζονται στις μονάδες υποκατάστασης με δελτίο παροχής υπηρεσιών».

Το ΔΣ του ΙΣΑ, ενημερώθηκε από τον σύλλογο εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, ότι ήδη πέντε γιατροί έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, γιατί αδυνατούν να καταβάλουν τις εργοδοτικές εισφορές που μέχρι την αλλαγή του νόμου κατέβαλε ο ΟΚΑΝΑ.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφεραν ότι οι παραιτήσεις των γιατρών που εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, θα αφήσουν πολλές μονάδες θεραπείας του Οργανισμού χωρίς γιατρό και χωρίς υπεύθυνο μονάδας, καθώς πολλές μονάδες λειτουργούν μόνον με έναν γιατρό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς, για την τροποποίηση της δοσολογίας τους, την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών κ.τ.λ.

«Καθιστούμε υπεύθυνη τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε εκπτώσεις ως προς την παροχή των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών για τους 400 ασθενείς που εξυπηρετούνται από τις μονάδες», αναφέρει ο ΙΣΑ και προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει τον εξαναγκασμό άλλων εργαζομένων, σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που αποτελεί πράξη ποινικά κολάσιμη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v