Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίστροφή μέτρηση για τον 31ο Γύρο της Αθήνας - Οι όροι συμμετοχής και η διαδρομή

Στις 22 Οκτωβρίου 2017 προγραμματίζεται από τον δήμο Αθηναίων η διοργάνωση, με γραμμή εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο.

  • Real.gr
Αντίστροφή μέτρηση για τον 31ο Γύρο της Αθήνας - Οι όροι συμμετοχής και η διαδρομή
Στις 22 Οκτωβρίου 2017 προγραμματίζεται από τον δήμο Αθηναίων ο «31ος Γύρος της Αθήνας», με γραμμή εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο για περισσότερους από 15.000 δρομείς.

Ο θεσμός διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και είναι η μακροβιότερη και πιο μαζική αθλητική διοργάνωση που γίνεται σε επίπεδο Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την εκκίνηση θα δώσει την Κυριακή στις 10 το πρωί, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, από το Παναθηναϊκό Στάδιο για τις διαδρομές των 10 και 5 χιλιομέτρων.

«Περισσότεροι από 15.000 χιλιάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι, θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας να τρέξουν χωρίς χρόνους και χρονόμετρα για τη χαρά της συμμετοχής και την ευεξία που μόνο η άθληση προσφέρει» τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις αποτελούν ευκαιρία για τους πολίτες να απολαύσουν την πόλη τους χωρίς αυτοκίνητο και παράλληλα είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες».

Εγγραφές θα γίνονται έως και λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα, στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Η εκκίνηση των 2 χιλιομέτρων για παιδιά και ΑμΕΑ θα δοθεί στις 10:15 από τη Βασ. Σοφίας & Πλουτάρχου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο.

Ο τερματισμός όλων των διαδρομών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Εγγραφές & παραλαβή αριθμού

Οι Ηλεκτρονικές εγγραφές συνεχίζονται έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 23.00, στο www.opanda.gr

Η παραλαβή των αριθμών, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές εγγραφές, θα γίνεται έως το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, μόνο από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα Κόντογλου. Τμήμα Προγραμματισμού - Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, τηλ. 210-5284873 - 4, Τετάρτη έως Παρασκευή 9:00 - 16:00 και το Σάββατο 21/10, 9:00 - 17:00

Στις εξωτερικές μονάδες του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Όλα τα σημεία για τις εγγραφές, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Την ημέρα του αγώνα θα πραγματοποιούνται εγγραφές στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου, από 08:00 έως 09:30, ενώ οι εγγραφές των 2χλμ. θα πραγματοποιούνται στο χώρο εκκίνησης παιδιών & ΑμεΑ από 09:00 έως 09:30

Διαδρομές:

10χλμ.: εκκίνηση στις 10:00 | Καλλιμάρμαρο - Αρδηττού - Διάκου - Συγγρού- Κόμβος Καλλιρόης δεξιά - Καλλιρόης - Χαμοστέρνας - Πειραιώς (Τσαλδάρη) - Σταδίου - Φιλελλήνων -Αμαλίας - Βας. Ολγας (τερματισμός Καλλιμάρμαρο)

5χλμ.: εκκίνηση στις 10:00 | Καλλιμάρμαρο- Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - κόμβος Hilton (αριστερά, αντίθετο ρεύμα) - Βασ. Σοφίας - Πανεπιστημίου (δεξιά) - Πεσμαζόγλου (αριστερά) - Σταδίου (αριστερά)- Φιλελλήνων - Βασ. Αμαλίας - Βασ. Όλγας (αριστερά, αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας - (τερματισμός Καλλιμάρμαρο)

2χλμ.: εκκίνηση στις 10:15 |Β. Σοφίας (έναντι πολεμικού μουσείου) - Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα)- Μπένση και Παπαδιαμαντοπούλου (αναστροφή)- Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα)- Β. Κωνσταντίνου (αντίθετο ρεύμα) - τερματισμός Καλλιμάρμαρο
Χώρος φύλαξης
Στο προαύλιο του Παναθηναϊκού Σταδίου θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη φύλαξη ρουχισμού. Επίσης, χώρος φύλαξης θα υπάρχει και στην εκκίνηση των 2χλμ., Πλουτάρχου & Βας. Σοφίας και η παραλαβή θα γίνει από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Προθέρμανση και αποθεραπεία
Οι έμπειροι γυμναστές του Οργανισμού θα βρίσκονται κοντά μας στην γραμμή εκκίνησης για το απαραίτητο WarmUp αλλά και για την αποθεραπεία των συμμετεχόντων στον τερματισμό. Στις 9:30 μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο για τους δρομείς των 5 & 10χιλ.

Μετακίνηση συμμετεχόντων
Όσοι θα συμμετάσχουν στον 31ο Γύρο της Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α από 07:30 έως 13:00 με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής.

Από τις 9:00 το πρωί η παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Ελένη Σούρδη θα ντύσει μουσικά το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ η ομάδα κρουστών Batala Atenas λίγο πριν την εκκίνηση θα ξεσηκώσει τους δρομείς με τη δυναμική μουσική της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v