Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ σε Τσίπρα: Δεν ήσουν ο μόνος που είχες αυτή την εντύπωση για εμένα

«Δεν ήσουν ο μόνος που είχες αυτή την εντύπωση για εμένα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα όταν έμαθε στην συνέντευξη τύπου στο Rose Garden μια δήλωση του πρωθυπουργού («μακάρι να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε αυτό κακό»).

  • Real.gr
Τραμπ σε Τσίπρα: Δεν ήσουν ο μόνος που είχες αυτή την εντύπωση για εμένα
«Δεν ήσουν ο μόνος που είχες αυτή την εντύπωση για εμένα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα όταν έμαθε στην συνέντευξη τύπου στο Rose Garden μια δήλωση του πρωθυπουργού («μακάρι να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε αυτό κακό») στην περίπτωση που εκείνος θα κέρδιζε τις αμερικανικές εκλογές.

Υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές πηγές, αποκαλύπτοντας το τι ακολούθησε της ερώτησης του Αμερικανού δημοσιογράφου του FOX NEWS μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του πρωθυπυργού ανέφεραν: «Όταν έμαθε ότι ο πρωθυπουργός, είχε άλλη εντύπωση για εκείνον πριν εκλεγεί, του είπε ότι δεν ήταν ο μόνος κι ότι πάρα πολύς κόσμος πίστευε ότι αν εκλεγώ θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις με άλλες χώρες αλλά διαπίστωσαν τελικά ότι δεν έγινε τίποτα τέτοιο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ και του Αλέξη Τσίπρα υπήρξε καλή χημεία. «Η πολιτική είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι είχαν χημεία με τον Ντόναλντ Τράμπ. Αυτό δεν είναι παράλογο γιατί του έχει ξανασυμβεί και με άλλους ηγέτες στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι στις ΗΠΑ, όσο κι αν υπάρχει κριτική από τους συναδέλφους μου περί ιμπεριαλισμού κλπ, υπάρχει ένα επίπεδο ελευθερίας που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο» ανέφερε η υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή.

Θέλοντας να δικαιολογήσει την αποστροφή του λόγου του στον Λευκό Οίκο ότι δηλαδή «μοιραζόμαστε τις ίδιες κοινές αξίες» που δημιούργησε θόρυβο και αντιδράσεις η υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή είπε: «O Aλέξης Τσίπρας εννοούσε όταν έλεγε ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά είναι ότι αν αύριο γίνουν εκλογές, ξέρουν και οι δύο ότι θα κάνουν κάτι άλλο στη ζωή μου. Το ίδιο ξέρει και ο Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Ντόναλντ Τράμπ ρώτησε επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό αν συνεχίζουν να του επιτίθενται τα ΜΜΕ ακόμα και τώρα και εκείνος του απάντησε «πως το κάνουν με αμείωτη ένταση». Ο Τραμπ του απάντησε «ότι αυτό δεν είναι κακό κι ότι ο ίδιος προτιμά να χρησιμοποιεί το τwitter γιατί έχει πιο άμεση ανταπόκριση σε σχέση με τα ΜΜΕ».

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος Τραμπ ρώτησε τον κ.Tσίπρα αν «έχουν κάποιο πρόβλημα με το Ιράν». Και εκείνος χαριτολογώντας του απάντησε : «Ενα προβληματάκι είχαμε πριν από 3.000 χρόνια, αλλά από τότε τίποτα...»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v