Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλεντερίδης: Επιβεβλημένη αλλά ανεπαρκής η αναβάθμιση των F-16 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σάββας Καλεντερίδης επεσήμανε ότι στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας ο πολιτικός κόσμος πρέπει να κρατά εθνικό μέτωπο, καυτηριάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για τα F-16. 

  • Real.gr
Καλεντερίδης: Επιβεβλημένη αλλά ανεπαρκής η αναβάθμιση των F-16 (ΒΙΝΤΕΟ)
«Επιβεβλημένη, καθυστερημένη και ανεπαρκής» χαρακτήρισε την απόφαση της Κυβέρνησης για αναβάθμιση του στόλου των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ο συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε για την εξασφάλισης της ασφάλειας της χώρας αλλά και για την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία χρειάζονται να γίνουν και άλλα.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με μια στρατοκρατική αντίληψη. Τον στρατό δεν τον έχουμε για να κάνουμε πόλεμο. Τον έχουμε για να κάνουμε πολιτική και να προστατεύουμε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι ο εκσυγχρονισμός των 123 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ουσιαστικά θα εξασφαλίσει 123 καινούρια αεροσκάφη, τα οποία είναι πολύ κοντά στις επιχειρησιακές δυνατότητες του F-35,

Τόνισε παράλληλα ότι «για αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εθνικό μέτωπο από τον πολιτικό κόσμο και όχι κλοτσοσκούφι όπως βλέπουμε τώρα».

Ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε επίσης στα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία και στον ρόλο της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v