Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαφές του υπουργού Υποδομών στις ΗΠΑ

Διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασία στους τομείς των υποδομών, συνδυασμένων μεταφορών, για εμπορευματικά κέντρα και για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών υποδομών, καθώς και για την λειτουργία και την ασφάλεια τους.

Επαφές του υπουργού Υποδομών στις ΗΠΑ
Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας θα επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον την Αθήνα στο πλαίσιο διερεύνησης των δυνατοτήτων συνεργασίας στους τομείς των υποδομών, συνδυασμένων μεταφορών, για εμπορευματικά κέντρα και για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών υποδομών, καθώς και για την λειτουργία και την ασφάλεια τους.

Αυτό προέκυψε από τις συναντήσεις που έχει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο των επαφών του ο υπουργός είχε συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με τον εκτελούντα χρέη βοηθό υπουργού Εξωτερικών για Οικονομικές και Υποθέσεις Επιχειρήσεων Μπράϊαν Μακφίτερς, με τον αναπληρωτή βοηθό του Αμερικανού προέδρου για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Έβερετ 'Αϊζενστατ, με την Παγκόσμια Τράπεζα καθώς και με τους γερουσιαστές Τζον Σαρμπάνις, Γκας Μπιλικάκις και Ντίνα Τίτους.

Συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προώθηση και ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανών σχέσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα των επιχειρήσεων όσο και στις υποδομές και τις συνδυασμένες μεταφορές.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, υπήρξε απόλυτη ταύτιση ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, καθώς είναι εμφανές ότι πετυχαίνει τους στόχους και είναι ορατή η οριστική απομάκρυνση από την κρίση και οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην ενίσχυση της παρότρυνσης προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στην Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη εκτελούσα χρέη αντιπροέδρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και διευθύντρια για τη Στρατηγική και τις Επιχειρήσεις 'Αννα Μπζέρντε, καθώς και συσκέψεις με σειρά επιτελικών στελεχών για τη συνεργασία και παροχή τεχνογνωσίας σε έργα υποδομών. Αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν στο άμεσο μέλλον αρμόδιο κλιμάκιο να επισκεφθεί την Αθήνα.

Επιπλέον, συζητήθηκε η υλοποίηση της συμφωνίας με την Βουλγαρία, για τη σύνδεση των λιμανιών της Βορείου Ελλάδας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια της Βουλγαρίας, Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε.

Ο υπουργός Υποδομών εξέφρασε την επιθυμία της χώρας μας για συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα στο συγκεκριμένο έργο, έπειτα από συνεννόηση και τη σύμφωνη γνώμη της Βουλγαρικής κυβέρνησης.

Οι συνομιλίες με τους γερουσιαστές-μέλη του Ελληνικού Caucus αλλά και της Επιτροπής Μεταφορών, που πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό κλίμα, εστιάστηκαν στην ανάγκη στήριξης των επενδύσεων, καθώς και στην ενεργοποίηση της Ελληνικής ομογένειας.

Τέλος, στις συναντήσεις με επιχειρηματίες στο Εμπορικό Επιμελητήριο, συζητήθηκαν πολλές δυνατότητες επενδύσεων και συνεργασιών.

Οι επαφές συνεχίζονται με συνάντηση σήμερα του υπουργού κ. Σπίρτζη με την υπουργό Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών Ελεϊν Τσάο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v