Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα για το τρενάκι του τρόμου στο Αίγιο: Η γυναίκα μου θα είχε μείνει ανάπηρη

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ σε κεντρική πλατεία του Αιγίου, όπου εκτροχιάστηκε βαγόνι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια μητέρα και να κινδυνεύσουν τα τρία ανήλικα παιδιά της.

  • Real.gr
Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα για το τρενάκι του τρόμου στο Αίγιο: Η γυναίκα μου θα είχε μείνει ανάπηρη
Σοκάρει στις δηλώσεις του ο σύζυγος της 39χρονης που μαζί με τα τρία της παιδιά ηλικίας 12, 5 και 4 ετών έζησε το βράδυ της Τρίτης τον τρόμο σε τρενάκι που εκτροχιάστηκε σε λούνα παρκ στην κεντρική πλατεία στο Αίγιο.

«Οι γιατροί μας είπαν ότι αν είχε χτυπήσει λίγο πιο κάτω, νωτιαίο μυελό, η γυναίκα μου θα είχε μείνει ανάπηρη», δήλωσε ο πατέρας των τριών παιδιών.

«Δόξα τω Θεώ που η οικογένειά μου είναι καλά, κατά την άποψή μου, γιατί ήμουν πολύ κοντά, δεν είχε τόση ταχύτητα το τρενάκι στο προηγούμενο γκρουπ. Όταν μπήκε η οικογένειά μου ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είδα στη στροφή το τελευταίο βαγόνι να φεύγει και τα παιδιά μου και η σύζυγός μου σηκώθηκαν στον αέρα σαν φύλλα!», είπε ακόμη ο σύζυγος της 39χρονης και πρόσθεσε: «Δεν ήξερα τι θα δω κάτω στο τσιμέντο! Έτρεξα, φώναζα, ούρλιαζα «τα παιδιά μου, τα παιδιά μου»! Είδα πρώτα τον μεγάλο μου τον γιο, μετά τον Κωνσταντίνο και μετά την Εύη. Τα πήρα αγκαλιά και προσπαθούσα να τα ηρεμίσω. Πήγα στη σύζυγό μου, ήταν αναίσθητη, είχαν γυρίσει τα μάτια της και νόμιζα ότι πέθανε. Χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από την πυροσβεστική γιατί εγκλωβίστηκε κάτω από τη σκαλωσιά, στη βάση για το τρενάκι. Η γυναίκα μου για ένα δεκάλεπτο δεν είχε επικοινωνία. Φώναζα να έρθει γιατρός, υπήρχαν δύο γυναίκες γιατροί και της πήραν το σφυγμό και με ηρέμησαν ότι είχε σφυγμό».

«Αυτή η εικόνα δε θα μου φύγει ποτέ από το μυαλό, να βλέπεις τα παιδιά σου στον αέρα! Είναι έγκλημα αυτό!», επισήμανε και πρόσθεσε: «Να πηγαίνεις να διασκεδάσεις και… δεν ξέρεις αν θα πάρεις τα παιδιά σου πίσω στο σπίτι; Έστησε ο άλλος αυθαίρετο (λούνα παρκ); Ρεύμα από πού πήρε; Το λούνα παρκ το έστηναν μία εβδομάδα μέσα στην πόλη και δεν το είδε κανένας;».

«Κάναμε δυο-τρεις γύρους και τέλος, δεν θυμάμαι κάτι άλλο», δήλωσε η 39χρονη, η οποία τραυματίστηκε στο «τρενάκι του τρόμου» στο Αίγιο.

Η 39χρονη μητέρα επέβαινε μαζί με τα τρία της παιδιά στο τρενάκι, το οποίο εκτροχιάστηκε με συνέπεια να τραυματιστεί στο λαιμό και στην πλάτη.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:



Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του «Ε» και ο δικηγόρος του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώργος Ντέσκος, ο οποίος υποστήριξε: «Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είχαν καμία ενημέρωση… Δεν έγινε κάποια καταγγελία για το θέμα… Δεν πήρε ρεύμα ο επιχειρηματίας από εμάς».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Ιατροπούλου: «Το σημείο που έγινε το ατύχημα, με το σημείο που έγινε η κεντρική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα απέχουν 5 βήματα. Η κατασκευή του τρένου γινόταν 10 μέρες, Ο Δήμος λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία να λέει ότι δεν γνώριζε.Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει την ευθύνη της. Είναι ντροπή να λέει ο Δήμος ότι δεν είχε άδεια ο επιχειρηματίας. Και πώς έχτισε ο επιχειρηματίας μέσα στην πλατεία αυτή την επιχείρηση; Ρεύμα από πού πήρε; Πήρε από την κεντρική κολώνα του Δήμου. Είναι θαύμα ότι δε θρηνήσαμε θύματα. Ήταν 2.000 άνθρωποι εκεί…»

Η δικηγόρος προσθέτει ότι εκτός από τον επιχειρηματία του λούνα παρκ, η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά και εναντίον της δημοτικής αρχής.

Δείτε το βίντεο από το «Ε»:



Τέλος, από την πλευρά του επιχειρηματία του λούνα παρκ, αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί η μητέρα να σηκώθηκε από τη θέση της ενώ ήταν σε κίνηση το τρενάκι και για το λόγο αυτό να έγινε το ατύχημα.

Δείτε το βίντεο από το tempo24.gr:



Η ανακοίνωση του δήμου Αιγιαλείας για το ατύχημα με το τρενάκι

«Ατυχές γεγονός» χαρακτηρίζει η Δημοτική Αρχή Αιγιαλείας το ατύχημα με το τρενάκι σε λούνα παρκ, όπου τραυματίστηκε μια 39χρονη μητέρα ενώ τα τρία ανήλικα παιδιά της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Η Δημοτική Αρχή, αφού εκφράζει τη θλίψη και την συμπαράστασή της στην οικογένεια και εύχεται ταχεία ανάρρωση, παραδέχεται ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε παρότι δεν είχε πάρει άδεια, το τρενάκι είχε τοποθετηθεί παράνομα και αυθαίρετα και γνωστοποιεί ότι προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί… ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Αιγιαλείας:

«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη θλίψη της και την συμπαράστασή της στην οικογένεια Δημητριάδη για το ατυχές γεγονός και εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Σχετικά με το ατυχές συμβάν της 12/12/2017 διευκρινίζει τα παρακάτω:

Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων της Δ.Κ. Αιγίου και σε χώρο διαφορετικό του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότησή του.

Ήτοι:

Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Προέγκριση για την τοποθέτηση των εν λόγω παιχνιδιών προκειμένου να ελεχθεί από την Επιτροπή Θεαμάτων

Υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής θεαμάτων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος Αιγιαλείας προέβη άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που συνίστανται, στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε το διαγωνισμό λόγω παραβίασης των όρων της δημοπρασίας και των διατάξεων των νόμων καθώς και στην αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στο Α.Τ. Αιγίου, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, κατά παράβαση του νόμου».

Συλλήψεις για το τρενάκι του τρόμου στο Αίγιο - Εκτροχιάστηκε σε λούνα παρκ, κινδύνευσε οικογένεια

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v