Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεισμός για τον Τραμπ που μίλησε για χώρες «απόπατους»

Παραιτήθηκε ο πρέσβης του Παναμά - Διπλωμάτες ζητούν συγγνώμη από αφρικανικές χώρες.

Σεισμός για τον Τραμπ που μίλησε για χώρες «απόπατους»
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε την Πέμπτη γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να υποδέχονται μετανάστες από την Αϊτή ή κράτη της Αφρικής, που χαρακτήρισε «χώρες απόπατους», σύμφωνα με δύο πηγές ενήμερες για τα σχόλια του μεγιστάνα.

Ο Τραμπ εκστόμισε αυτή τη φράση στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του από τους γερουσιαστές των δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν και των ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που φέρεται να έχει διακομματική υποστήριξη, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Εκπρόσωποι του αφρικανικού κόσμου καταδίκασαν τις «προσβλητικές» δηλώσεις

Η Αφρικανική Ένωση καταδίκασε τις "προσβλητικές" και "δυσάρεστες" δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για πολλές αφρικανικές χώρες και για την Αϊτή, τις οποίες φέρεται να χαρακτήρισε "χώρες-απόπατους".

"Κατά την άποψή μου δεν είναι προσβλητικό μόνο για τους Αμερικανούς αφρικανικής καταγωγής αλλά και για τους Αφρικανούς πολίτες" είπε η Έμπα Καλόντο, η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής της ΑΕ, Μούσα Φάκι. "Είναι ακόμη πιο προσβλητικό αν λάβουμε υπόψη μας την ιστορική πραγματικότητα, τον αριθμό των Αφρικανών που έφτασαν στις ΗΠΑ ως σκλάβοι", πρόσθεσε.

Αμερικανός γερουσιαστής «καίει» τον Τραμπ

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ Ντικ Ντέρμπιν καταδίκασε σήμερα τη χρησιμοποίηση από τον Ντόναλντ Τραμπ χυδαίας γλώσσας σε μια συνάντηση για τη μετανάστευση στον Λευκό Οίκο, λέγοντας πως ο πρόεδρος χρησιμοποίησε "πρόστυχη" γλώσσα και αποκάλεσε κατ΄επανάληψη αφρικανικά κράτη "απόπατους".

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντας Αφρικανικά κράτη και την Αϊτή «χώρες-απόπατους» είναι «ατυχείς», «που δεν εξυπηρετούν σε κάτι».

Την παραίτησή του «για λόγους αρχής» γνωστοποίησε, με επιστολή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στον Παναμά.

Σε αυτήν, ο Αμερικανός διπλωμάτης σημειώνει ότι αδυνατεί πλέον να εκπροσωπήσει τη χώρα του υπό την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v