Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντονής για τους προστατευόμενους μάρτυρες: Αν κληθούν θα καταθέσουν υπό καθεστώς προστασίας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον Alpha, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Προκαταρτική Επιτροπή να διερευνήσει και την ουσία της υπόθεσης αν το κρίνει σκόπιμο και το ζητήσει από τη Βουλή.

Κοντονής για τους προστατευόμενους μάρτυρες: Αν κληθούν θα καταθέσουν υπό καθεστώς προστασίας
Αν η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis αποφασίσει να καλέσει τους μάρτυρες, θα δώσουν κατάθεση υπό καθεστώς προστασίας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επεσήμανε ότι ο κάθε εμπλεκόμενος έχει δικαιώμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε τρόπο, ωστόσο σημείωσε ότι τον ξενίζουν οι ύβρεις, οι απειλές και οι προπηλακισμοί.

Καταλόγισε, δε, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν επέτρεψε στους βουλευτές του να πλησιάσουν στις κάλπες», αναφερόμενος στη στάση της Ν.Δ. στην ψηφοφορία επί της πρότασης συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι δεν θα προδικάσει την εξέλιξη της έρευνας, τονίζοντας πως η επιτροπή που συγκροτήθηκε θα μελετήσει τα στοιχεία. Ζήτησε επίσης να αφεθούν οι λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο.

Όπως τόνισε, η επιτροπή πρέπει να εξετάσει τα νομικά ζητήματα και αν η ίδια κρίνει ότι πρέπει να εξετάσει περαιτέρω θέματα, θα το ζητήσει από τη Βουλή, όπως είχε συμβεί με την περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπου είχε δοθεί και παράταση.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v