Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαμαρτυρία Τσάμηδων στα Τίρανα έξω από την ελληνική πρεσβεία

Η συγκέντρωση ήταν καλά οργανωμένη και πραγματοποιήθηκε μπροστά στην ελληνική πρεσβεία με κύριο σύνθημα η "Τσαμουριά" είναι υπόθεση Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων.

Διαμαρτυρία Τσάμηδων στα Τίρανα έξω από την ελληνική πρεσβεία
Τις περιουσίες τους και τη δικαίωση από την Ελλάδα απαίτησαν οι Τσάμηδες σε μια μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποίησαν στα Τίρανα.

Η συγκέντρωση ήταν καλά οργανωμένη και πραγματοποιήθηκε μπροστά στην ελληνική πρεσβεία με κύριο σύνθημα η "Τσαμουριά" είναι υπόθεση Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων. Όπως μεταδίδει το Reuters, αίτημα των διαδηλωτών ήταν η απολογία του ελληνικού κράτους για την όπως ισχυρίζονται γενοκτονία εναντίον των Τσάμηδων και η άδεια να επιστρέψουν στην Βόρεια Ελλάδα.

Οι οργανωτές είχαν διευκόλυνση από την πολιτεία να διαδηλώσουν κατά της ελληνικής κυβέρνησης απαιτώντας την δικαίωση, δηλαδή την επιστροφή των περιουσιών τους.

Κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες Ελλήνων πολιτικών και ναζί, εξισώνοντας ακόμα και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών με τον Γκαίμπελς.



Άλλοι φώναζαν ότι οι Τσάμηδες είναι θύματα γενοκτονίας, άλλοι φώναζαν το σύνθημα η «Τσαμουριά είναι Αλβανική».

Ενας από τους οργανωτές της διαδήλωσης φώναζε μάλιστα ότι οι Τσάμηδες είναι όπως οι Εβραίοι επί Χίτλερ: Χωρίς πατρίδα και χωρίς τάφους προγόνων.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v