Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Θα μείνουμε στη Συρία μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας!

Παρά τις διαβεβαιώσεις αμερικανών αξιωματούχων αλλά και του Τραμπ, ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Συρία μετά την ήττα του ISIS, η πρεσβευτής της Ουάσιγκτον στον ΟΗΕ αλλάζει τα δεδομένα. Καταστρέφονται οι πιθανότητες πολιτικής λύσης λένε Πούτιν-Ροχανί.

ΗΠΑ: Θα μείνουμε στη Συρία μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας!

Οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία μέχρις ότου επιτευχθούν οι στόχοι της, δήλωσε η πρεσβευτής της Ουάσιγκτον στον ΟΗΕ, Νίκι Χέλι, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το RT.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ως απάντηση σε μια φερόμενη χημική επίθεση και παρότι στόχος της Αμερικής είναι τα στρατεύματα που είναι στη Συρία να επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Οι ΗΠΑ σήμερα έχουν πάνω από 2.000 στρατεύματα στη Συρία.

Η Χέλι πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να εξασφαλίσουν ότι τα χημικά όπλα δεν χρησιμοποιούνται με τρόπο που να αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS) έχει ηττηθεί και οι ενέργειες του Ιράν παρακολουθούνται.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον Οργανισμό Νίκι Χέιλι είχε τονίσε  ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι προκαλέσαμε μεγάλο πλήγμα στο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση, εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας» επισήμανε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι στόχος τους στη Συρία είναι απλά να νικήσουν το ISIS. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Συρία "σύντομα", χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί προθεσμία για οποιαδήποτε τέτοια κίνηση.

Το σχόλιο του Χέλι έρχεται μόλις μια μέρα αφού οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία πραγματοποίησαν μαζική επίθεση πυραύλων σε στόχους της Συρίας.

Οι πύραυλοι από πολεμικά πλοία και αεροσκάφη χτύπησαν μια επιστημονική εγκατάσταση στην περιοχή της Δαμασκού, η οποία φέρεται να συμμετείχε στην παραγωγή των χημικών και βιολογικών όπλων, καθώς και μια πρώην βάση πυραύλων δυτικά της Χομς και την αεροπορική βάση Al-Dumayr ανατολικά της Δαμασκού.

Πούτιν-Ροχανί: Οι επιθέσεις κατέστρεψαν τις πιθανότητες πολιτικής λύσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σήμερα στον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, ότι το ενδεχόμενο συνέχισης των πυραυλικών επιθέσεων της Δύσης κατά της Συρίας, θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις διεθνείς σχέσεις, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το Κρεμλίνο.

Οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση στην Συρία, μετά την πραγματοποίηση των χθεσινών πυραυλικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Βρετανία ως αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο.

Πούτιν και Ροχανί συμφώνησαν ότι οι βομβαρδισμοί της Δύσης, κατέστρεψαν τις πιθανότητες που υπήρχαν για την επίτευξη πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Ειδικότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι αν τέτοιες ενέργειες που παραβιάζουν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ συνεχιστούν, τότε, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια κατάσταση χάους στις διεθνείς σχέσεις,” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v