Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ συνέβαλε να αποφευχθεί μια πυρηνική καταστροφή

Όχι πια εκτοξεύσεις πυραύλων, ούτε δοκιμές πυρηνικών όπλων! Ευχαριστώ πρόεδρε Κιμ, η ημέρα μας μαζί ήταν ιστορική!, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τραμπ: Η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ συνέβαλε να αποφευχθεί μια πυρηνική καταστροφή
Η χωρίς προηγούμενο συνάντησή του στη Σιγκαπούρη με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη συνέβαλε να αποφευχθεί «μια πυρηνική καταστροφή», ανέφερε με ικανοποίηση σε μήνυμα που ανάρτησε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο κόσμος έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω από μια δυνητική πυρηνική καταστροφή!», έκρινε ο αμερικανός πρόεδρος. «Όχι πια εκτοξεύσεις πυραύλων, ούτε δοκιμές πυρηνικών όπλων! Οι όμηροι επέστρεψαν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους. Ευχαριστώ πρόεδρε Κιμ, η ημέρα μας μαζί ήταν ιστορική!», πρόσθεσε ο Τραμπ στην ανάρτηση.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε άρση των κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας και να δώσει εγγυήσεις για την ασφάλεια της χώρας αυτής κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Τραμπ φέρεται να έκανε την υπόσχεση αυτή μετά τη δέσμευσή του να τερματίσει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο. Δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο για τις κυρώσεις από πλευράς της Ουάσινγκτον, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Ο Κιμ προσκάλεσε τον Τραμπ στη Β. Κορέα και αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τις ΗΠΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στη Σιγκαπούρη κι αποδέχθηκε την πρόσκληση του Τραμπ να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ εν ευθέτω χρόνω» και «ο Τραμπ προσκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να πάει στις ΗΠΑ», ανέφερε το KCNA.

«Οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν ευχαρίστως τις αμοιβαίες προκλήσεις, πεπεισμένοι ότι (οι επισκέψεις αυτές) θα αποτελέσουν επίσης σημαντικές ευκαιρίες για τη βελτίωση των σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε το ίδιο πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v