Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρ. Δούρου: Συστηματική δουλειά και επένδυση στην καινοτομία για να γυρίσουμε σελίδα

Η περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια στρατηγική «ποικίλων και πολύμορφων συνεργασιών με όσους φορείς της δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο, επωφελές και βιώσιμο, επιχειρείν».

Ρ. Δούρου: Συστηματική δουλειά και επένδυση στην καινοτομία για να γυρίσουμε σελίδα
Η ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, η ενδυνάμωση των νέων οικονομολόγων και η ενίσχυση της απασχόλησης και της καινοτομίας στην Αττική, βρίσκεται στο επίκεντρο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ. Αττικής), Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Το Μνημόνιο αυτό είναι κομμάτι της συγκεκριμένης στρατηγικής μεθοδολογίας που ακολουθούμε στην Περιφέρεια», τόνισε η περιφερειάρχης και αναφέρθηκε σε μια στρατηγική «ποικίλων και πολύμορφων συνεργασιών με όσους φορείς της δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο, επωφελές και βιώσιμο, επιχειρείν». «Ένα επιχειρείν στραμμένο στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στήριξη των προσπαθειών όλων εκείνων που θέλουν να δουν τον τόπο μας να υπερβαίνει επιτέλους τις δομικές αδυναμίες και τις χρόνιες παθογένειες που τον κρατούν στο χθες. Να δουν τον τόπο μας να μην επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που μας έφεραν τη χρεοκοπία», συνέχισε, προσθέτοντας: «ο μόνος τρόπος να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο του σκέπτεσθαι και του πράττειν, είναι η συστηματική δουλειά και η επένδυση στην καινοτομία και τον νέο τρόπο σκέψης - μακριά από γραφειοκρατίες και τυπολατρίες».

Αναφερόμενη στη συνεργασία επισήμανε ότι σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση, στη βάση του τριπτύχου: ενημέρωση- επιμόρφωση- ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε ότι «οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, και οι φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως η Περιφέρεια Αττικής, οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος της οικονομίας με σκοπό την επανεκκίνησή της», ενώ όπως σημείωσε η συμφωνία θα ωφελήσει και τους οικονομολόγους και λογιστές- φοροτεχνικούς που πλήττονται από την κρίση.

Βασικός στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η υλοποίηση ενός συνολικού πλαισίου συνεργασίας για την εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των οικονομολόγων της Περιφέρειας, καθώς και η στήριξη των μακροχρόνια άνεργων οικονομολόγων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Αττική.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων:

- Τη διενέργεια ερευνών και την εκπόνηση μελετών με στόχο τη διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης στον κλάδο των οικονομολόγων στην Περιφέρεια Αττικής.

- Την υλοποίηση ενημερωτικών ημερίδων με σκοπό την ενδυνάμωση των νέων οικονομολόγων, μέσω καινοτόμων ιδεών, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

- Την ενίσχυση των μακροχρόνια άνεργων οικονομολόγων μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας.

- Την προώθηση συνεργασιών μέσω καλών πρακτικών με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

- Τη συνεργασία για τη διερεύνηση/ωρίμανση προτάσεων έργων που δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

- Την επιμόρφωση, μέσω της καθοδήγησης και της μεταφοράς γνώσης και τεχνογνωσίας των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου στα διεθνή κι ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v