Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου 198ο στην Ευρώπη στην κατάταξη nature index

O δείκτης nature καλύπτει περίοδο 12 μηνών και είναι κυλιόμενος, επικαιροποιείται κάθε μήνα και αποτελεί σημαντικό εργαλείο, που αντικατοπτρίζει την ερευνητική αριστεία και την απόδοση των πανεπιστημίων.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου 198ο στην Ευρώπη στην κατάταξη nature index

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται πρώτο ανάμεσα σε όλα τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά Ιδρύματα της Κύπρου στην κατάταξη nature index, που είναι μια βάση δεδομένων με τους συγγραφείς επιστημονικών / ερευνητικών άρθρων σε 68 ανεξάρτητα και υψηλής ποιότητας επιστημονικά περιοδικά.

Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα στους τομείς των φυσικών επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, περιβαλλοντολογία), δεν περιλαμβάνονται δηλαδή οι ανθρωπιστικές και κλασικές επιστήμες (Ιστορία, Γλώσσες, Ψυχολογία κ.ο.κ.).

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αύξησε τον αριθμό δημοσιεύσεών του από 64 που ήταν πέρσι σε 72. Στην Ευρώπη το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στην 198η θέση στον αριθμό δημοσιεύσεων.

O δείκτης nature καλύπτει περίοδο 12 μηνών και είναι κυλιόμενος (rolling), επικαιροποιείται, δηλαδή κάθε μήνα και αποτελεί σημαντικό εργαλείο, που αντικατοπτρίζει την ερευνητική αριστεία και την απόδοση των πανεπιστημίων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v