Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμαχία Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε τους Έλληνες

«Η στιγμή είναι ιστορική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας S&D, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συμμαχία Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε τους Έλληνες
Ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, ο επικεφαλής της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για μια δίκαιη έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα προσαρμογής.

«Η στιγμή είναι ιστορική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας S&D, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρέπει τώρα να συμφωνήσουν στους όρους της εξόδου από το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής και να διασφαλίσουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια. Αυτό που χρειάζεται να δούμε είναι λύσεις διαρκείας οι οποίες προωθουν μια βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Ουδείς έχει συμφέρον να χάσει αυτή την ιστορική στιγμή!»

«Είναι καιρός να γυρίσουμε μια σελίδα για την Ελλάδα! Έπειτα από οκτώ χρόνια, τρία προγράμματα αρωγής και περισσότερα από 450 μεταρρυθμιστικά μέτρα, αυτό το οδυνηρό για τους Έλληνες πολίτες επεισόδιο πρέπει να φτάσει στο τέλος του. Πολλοί Έλληνες αναγκάσθηκαν να περάσουν δύσκολους καιρούς στο πλαίσιο αυτής της κρίσης. Εντούτοις οι Έλληνες πολίτες παραμένουν εξαιρετικά προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό σχέδιο και στην ευρωζώνη. Δεν μπορούμε να τους απογοητεύσουμε».

«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό δείχνει πως η σοβαρή δουλειά και η καλή συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της υπό το τρέχον πρόγραμμα αποδίδουν. Τώρα είναι καιρός να ακολουθήσει το Eurogroup κάνοντας τα συμφωνημένα βήματα. Αυτό περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για αποτελεσματικά μέτρα ανακούφισης του χρέους που επικυρώθηκαν από το Eurogroup τον Μάιο 2016».

«Τα κράτη μέλη και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί πρέπει να αντλήσουν διδάγματα από την πρόσφατη ιστορία και να αποφύγουν να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Η οικονομική κρίση απέδειξε πως ο δρόμος της λιτότητας δεν οδηγεί κάπου καλά, μόνο σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και περισσότερου πόνου. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για τους πολίτες μας: μια Ευρωπαϊκή Ένωση με αλληλεγγύη που είναι ισχυρή και ενωμένη απέναντι σε εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις. Για τον σκοπό αυτό, η εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης και η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης έχουν κρίσιμη σημασία», τονίζει ο Ούντο Μπούλμαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v